1 квітня на Закарпатті стартує «сезон тиші» для диких тварин

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ 01.04.2018 15:36 СОЦІО

У період масового розмноження диких тварин – з 1 квітня по 15 червня – на Закарпатті триває «сезон тиші».

Так, відповідно до статті 39 Закону України «Про тваринний світ» підприємства, установи, організації і громадяни при здійсненні будь-якої діяльності, що впливає або може вплинути на стан тваринного світу, зобов’язані забезпечувати охорону середовища існування, умов розмноження та шляхів міграції тварин.

Отже, лісівники ДП «Слап «Іршаваагроліс» нагадують: забороняється проведення робіт і заходів у природному середовищі, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (стрільба, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах).

За порушення цих вимог винних осіб буде притягнуто до відповідальності згідно зі ст. 87 КУпАП Порушення вимог щодо охорони середовища перебування і шляхів міграції, переселення, акліматизації та схрещування диких тварин -

тягне за собою накладення штрафу на громадян від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Невжиття заходів щодо запобігання загибелі диких тварин, погіршенню середовища їх перебування та умов міграції або добування диких тварин, які зазнають лиха, - тягне за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

На цей час у місцях масового розмноження та вирощування потомства забороняються заходи, що можуть спричинити неспокій та підвищений рівень шуму. Це – санітарні рубки лісу, проведення змагань, вибухових робіт та феєрверків, також заборонена пальба.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

ТЕГИ : полюваннямисливствоЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат