Рятувальники закликають українців не виходити у гори під час оголошення лавинної небезпеки!

Управління ДСНС України у Закарпатській області 21.03.2018 13:37 СОЦІО

Щодня, зусиллями гірських аварійно-рятувальних формувань ДСНС України здійснюються роботи з пошуку і порятунку людей, надання їм невідкладної медичної допомоги на об’єктах і територіях у гірській та лісовій місцевості.

Так, з початку року на об’єктах туристичної галузі в зонах відповідальності, що обслуговуються гірськими пошуково-рятувальними підрозділами ДСНС України врятовано 390 осіб, з них надано медичну допомогу 257 громадянам.

Однак трапляється, що допомогти людині в горах вже не можуть навіть рятувальники. Так, у тому ж Рахівському районі на полонині Гропа, минулої доби продовжувався пошук туриста, який 19 березня під час походу у складі групи помер від серцевого нападу. 20 березня о 12:50 рятувальниками Івано-Франківщини між полониною Гропа та г. Вихід було знайдено тіло загиблого 34-річного туриста, вжито заходів з його транспортування до урочища Погорілець і передано працівникам поліції.

Загалом, зважаючи на збільшення кількості надзвичайних подій за участю туристів, усім любителям активного зимового відпочинку у горах радимо завжди реєструвати свої туристичні походи, дотримуватися правил безпеки та слідкувати за сніголавинною ситуацією за посиланням на ресурсі Український гідрометцентр.

Реєстрація туристичних у Закарпатській області.

Управління ДСНС України у Закарпатській області

ТЕГИ : лавинонебезпекаДСНС

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат