Вибір світильників для саду

16.03.2018 20:57 СОЦІО



Важливе значення для безпечного життя в заміському будинку чи садиби відіграє прожектор з датчиком руху.  Завдяки прожекторам можна освітити всі необхідні ділянки, та захиститися від візиту небажаних сторонніх.

Що таке вуличний прожектор

Раніше прожектори використовували тільки для загального освітлення значущих об'єктів та на кіностудіях. Зараз вони доступні кожному.

Вуличний прожектор вологостійкий, має спрямований промінь світла з кутом освітлення 120°. Витримує будь-яку сезонну температуру повітря.

Організувати зовнішнє освітлення можна одноразово, і більше не повертатися до цього. Ви налагоджуєте програму прожектора, вмикаєте його і все. Якщо в прожекторі світлодіодна лампа, вона працюватиме 50-80 тисяч годин. Такий прожектор споживає в 10-12 разів менше електроенергії ніж галогенні та металогалогенні лампи. А в разі використання сонячних батарей, електроенергія буде безкоштовна.

Які бувають вуличні прожектори

Вуличне освітлення вимагає, щоб лампи світили яскраво, не псувалися від погодних умов і стрибків напруги, та працювали тривалий термін.

Вуличні прожектори бувають:

- галогенні,

- металогалогенні,

- натрієві,

- світлодіодні,

- інфрачервоні.

Перші два види вважаються вже застарілими та економічно не вигідними.

Натрієві – потужні прожектори, що працюють на натрієвих лампах. Використовуються при освітленні будівель і великих територій.

Світлодіодні – найпопулярніші та найякісніші сучасні світильники.

Інфрачервоні – випромінюють світло в інфрачервоному діапазоні, який дозволяє розглянути деталі відеозображення в умовах недостатнього освітлення.

Для освітлення присадибних ділянок використовують садові ліхтарі зі світлодіодними лампами.

На які характеристики звернути увагу

Щоб обрати правильний світлодіодний прожектор, зверніть увагу на такі параметри:

- вуличний прожектор повинен мати захист від пилу та вологи IP 65,

- температурний режим експлуатації, прийнятний для вашої зони,

- електропостачання: електромережа або сонячні батареї,

- температурний колір: холодно-білий, денно-білий, тепло-білий.

Садові світильники радять використовувати тільки зі світлодіодними лампами. Вони найекономніші, і строк працездатності вистачить на багато років.

Світлодіодний прожектор з датчиком руху допоможе влаштувати постійне освітлення ділянки. В пасивному режимі його можна налаштувати на мінімальне освітлення, або зовсім вимкнути. Для режиму руху треба визначити час активного освітлення. Ці параметри дозволяють максимально економити електроенергію при оптимальному освітленні території.

Використання прожекторів з сонячними батареями робить садове освітлення найдешевшим.

Крім функціональної складової прожекторів є ще й естетична. Підсвітка дерев, газону, клумб та доріжок у вечерні години надасть вашому саду найчудовішого вигляду.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат