Лісівники Закарпаття створюють високопродуктивні, біологічно стійкі лісові насадження

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ 22.02.2018 22:52 СОЦІО

Відновлення лісів проводиться як штучним, так і природнім шляхом. При складанні проектів лісових культур обов’язковим є врахування лісо рослинних і технологічних особливостей кожної окремої лісокультурної площі.

Висаджування лісових культур здійснюється ручним способом у строки, що забезпечують їх високу приживлюваність. Догляди за лісовими культурами здійснюються до віку їх переведення у вкриту лісовою рослинністю землі.

А перед тим, як ліс посадити, потрібно скласти плани майбутнього лісовідновлення. Відтак у приміщенні Закарпатського ОУЛМГ цей тиждень комісією в складі першого заступника начальника-головного лісничого управління Ігоря Коцура, начальника відділу лісового та мисливського господарства ЗОУЛМГ Ігора Ороса, науковців Закарпатського відділення Українського науково-дослідного інституту гірського лісівництва, в.о. директора НПП «Зачарований край» Василя Феннича, Фелікса Гербута та провідного спеціаліста відділу лісового господарства Віктора Ріцкова проходить захист проекту лісових культур. Від кожного підприємства у захисті проектів взяли участь головний лісничий, спеціаліст по лісовідновленню та лісничий відповідного лісництва.

Під час захисту проектів лісових культур начальник відділу лісового та мисливського господарства ЗОУЛМГ Ігор Орос відмітив, що під час роботи по залісненню на кожній ділянці повинна знаходитись інформаційна табличка, яка сповіщає про вид заготівлі деревини, кубомасу, площу та відповідальну особу. Важливо також анонсувати про плани лісовідновлення в ЗМІ, співпрацювати з громадами, представниками влади, школами та садочками, необхідно показувати і розказувати закарпатцям і туристам про роботу лісівників, бути максимально відкритими.

Лісничі ДП «Берегівське ЛГ», ДП «Виноградівське ЛГ», ДП «Свалявське ЛГ», ДП «Міжгірське ЛГ», ДП «Верхньогірське», ДП «Воловецьке ЛГ», ДП «Перечинське ЛГ», ДП «Довжанське ЛМГ», ДП «Ужгородське ЛГ» та ДП «В.Березнянське ЛГ» успішно захистили проекти лісових культур на 2018 рік.

До прикладу, по ДП «Міжгірське ЛГ» планується посадити лісу на площі понад 270 гектарів. На місцях суцільних зрубів 2017 року будуть створені нові лісові культури з ялиці, бука, ялини, смереки, модрини, дуба, клена-явора у Лопушанському, В.Бистрянському, Майданському, Запереділянському, Вучківському та Ізківському лісництвах.Окрім заліснення площ, де раніше була заготовлена деревина, лісівники значку увагу приділяють природному поновленню у Лопушанському, В.Бистрянському, Майданському та Міжгірському лісництвах.

Як бачимо з вищенаведеної інформації, зруби заліснюються вчасно, природне поновлення після проведення рубок зберігається задовільно. Плани лісовідновлення підприємств виконуються в повному обсязі. Незаліснених зрубів у 2018 році не буде.

Опісля для визначення дійсного стану лісових культур, їх якості, вірогідністі переведення культур та площ із природнім поновленням в покриту лісом площу, буде проведена осіння інвентаризація лісових культур, керуючись вимогами «Інструкції з проектування, технічного приймання, обліку та оцінки якості лісокультурних об’єктів».

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

ТЕГИ : ліс

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат