Стихійні ялинкові базари: невловимі браконьєри та заготівля новорічних деревець

Пресслужба ЗОУЛМГ 26.12.2018 20:13 СОЦІО

На Закарпатті, як повідомили Opinion в обласному управлінні лісового й мисливського господарства, лісівники виростили на спеціальних новорічних плантаціях площею понад 23 га майже 23 тис. ялиць, ялин і сосен. Запевнили нас і в тому, що нині посилено пильнують новорічні деревця.

«Із початку грудня сформовано 55 рейдових бригад, які цілодобово охороняють хвойні насадження, чергують на трасах, – повідомила виданню прес-секретарка управління Юлія Давидова. – Саме зараз у нас триває операція “Збережи ялинку”, яка лісогосподарськими підприємствами проводиться щороку, маючи на меті дотримання норм і лімітів заготівлі новорічних ялинок, рейдові перевірки з виявлення незаконних рубок і перевезення новорічних ялинок, а також контроль за дотриманням правил торгівлі, законності продажу і придбання новорічних ялинок у населених пунктах області».

До цього часу вже провели майже 70 рейдів, які триватимуть майже до середини січня. Так, як і на Сумщині, поки теж не виявили жодного порушника. За словами Юлії Давидової, зараз уже мало хто без дозволу ризикує спилювати ялинки, побоюючись чималого штрафу. Так, за зрубане дерево можна заплатити від 255 до 510 грн, плюс ще й вартість самого деревця, яка обраховується залежно від діаметра стовбура. Розміри штрафів залежать і від того, де саме браконьєри примудряються зрубати дерево: в експлуатаційному лісі, захисному чи лісі природно-заповідного фонду. А ось торік на Закарпатті упіймали аж… 18 порушників, які зрубали по одному деревцю! Браконьєрам довелося сплатити 1 530 грн адміністративного штрафу та відшкодувати 7 186 грн збитків, завданих державі.

Повний текст

Пресслужба ЗОУЛМГ

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат