Г.Москаль і Л.Непоп засудили антиугорські провокації й обговорили спільні українсько-угорські проект

Прес-служба ОДА 17.12.2018 14:45 СОЦІО

У Берегові на базі колишньої російської школи можна відкрити українсько-угорську школу – це була би своєрідна школа дружби

У понеділок, 17 грудня, голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль провів зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом України в Угорщині Любов’ю Непоп. Посадовці обмінялися привітаннями з прийдешніми святами і обговорили питання угорсько-українських відносин у межах Закарпаття.

Перш за все, пані Посол подякувала керівнику краю за оперативну і конструктивну реакцію на факти антиугорських провокацій в області, зауваживши, що це дуже цінують у дипломатичних колах.

– Наше головне завдання тут – забезпечити мир і дружні стосунки як на рівні громадян, так і в межах транскордонного співробітництва із сусідньою Угорщиною, – наголосив Геннадій Москаль. – Під впливом російських спецслужб і деяких місцевих політичних сил на Закарпатті мали місце провокативні дії, що переслідували мету посварити дружні українську і угорську громади. Але, по-перше, ці провокації не знайшли підтримки серед місцевого населення, а по-друге, правоохоронні органи вже з’ясували всіх причетних до вказаних злочинів. Подальшу їхню долю визначить суд.

У контексті розмови Любов Непоп зауважила, що важливо також
активізувати двосторонню комунікацію, аби й у Будапешті знали про хід резонансних справ та успіхи слідства.

– Ми маємо спільно працювати на позитив у стосунках двох держав, щоб про нашу роботу розповідала не лише українська сторона, але й угорські посадовці, – додала Надзвичайний і Повноважний Посол України в Угорщині.

Любов Непоп цікавилася пріоритетними об’єктами, які могли б на Закарпатті спільно реалізувати угорська і українська сторони.

– Над цими питаннями ми вже розмірковували і вважаємо, що досить вдалими проектами було би завершення будівництва лікарні в місті Берегово і відкриття там українсько-угорської школи, – зазначив Геннадій Москаль. – Поруч із лікарнею є велика будівля російської школи, яка не затребувана в регіоні. Однак приміщення повністю пристосоване для навчального процесу, облаштована територія. У школі навчалися б діти і з українських, і з угорських родин. Це була би своєрідна школа дружби.

Не виключено, що реалізацію вказаних проектів можуть взяти під свій патронат перші леді двох держав.

Також українська дипломат розповіла про перспективу відкриття в Ужгороді офіційного представництва МЗС України та попросила у голови облдержадміністрації сприяння і підтримки у роботі новопризначеного Посла з особливих доручень МЗС України Миколи Балтажи. Останній буде опікуватися питаннями транскордонного співробітництва.

Прес-служба ОДА

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат