Закарпатські лісівники та WWF запускають проект зі збереження ведмедя бурого

26.11.2018 15:29 СОЦІО

Сьогодні в Закарпатському обласному управлінні лісового та мисливського господарства відбулась зустріч з представниками Всесвітнього фонду дикої природи. На зустрічі присутні - очільник лісової галузі Закарпаття Валерій Мурга, к.б.н., асистент природоохороних проектів Богдан Вихор та перший заступник начальника ЗОУЛМГ Ігор Коцур.

Вперше на Україні Всесвітній фонд дикої природи (WWF) запускає новий проект «Збережемо рідкісні види», покликаний врятувати тварин Карпатського регіону, зокрема, бурого ведмедя.

Відтак з весни 2019 року розпочнеться повномасштабний моніторинг чисельності хижаків Карпат задля їх збереження.

«У Закарпатській області налічується понад 100 ведмедів. Це найбільша частка бурих ведмедів у всьому Карпатському регіоні. Закарпаття історично виконувало роль екологічного коридору між Словаччиною, Угорщиною, Польщею та Румунією. І спільними зусиллями ми запускаємо новий проект у п'яти лісомисливських господарствах - Брустурянському, Мокрянському, Ясінянському, Великобичківському та Довжанському, який дозволить не розробити програму по їх збереженню та збільшенню популяції у лісах», - зазначив начальник ЗОУЛМГ Валерій Мурга.

Богдан Вихор відмітив: «Для обліку чисельності хижаків учасники польових робіт використовують маршрутний облік по слідах на снігу, автоматичні камери, а також молекулярно-генетичний аналіз, матеріал для якого (шерсть і екскременти бурих ведмедів, рисі та вовка) збирають під час експедицій».

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат