Цифрове телебачення на Закарпатті працює лише наполовину

07.09.2018 18:18 СОЦІО

Анонсованого переходу на цифрове ТБ чекали з осторогою. І недаремно: замість 32 анонсованих безкоштовних телеканалів у людей часто працює лише 16, у деяких — 8, а в інших узагалі немає.

В офіційному представництві компанії ЗЕОНБУД, яка будує національну цифрову телемережу, не пояснюють, чому у деяких людей не працюють канали, посилаючись на багато факторів — від ресивера та налаштування антени до зони покриття, а загалом просять писати інформаційний запит. Представники компанії кажуть, що людям, у яких не показує телебачення Т2, потрібно особисто звертатися до них на «гарячу» лінію. Саме так і будуть дізнаватися причину.

Водночас на їх сайті можна знайти таблицю з розташуванням передавачів та номери каналів ТБ по містах, їх радіус дії. Згідно з нею, передавачі розташовані лише у 6 райцентрах області. У кожного ресивера є свій радіус дії. В Ужгорода — 25 кілометрів, Мукачева — 20 кілометрів. А от у Виноградові та Тячеві, наприклад, згідно зі списком, узагалі немає.

На «гарячій» лінії кажуть, що міста, які не мають передавачів, можуть покрити інші, сусідні, але враховуючи кілометраж дії ресиверів, на Закарпатті є дуже багато місць, де просто телевізор не показуватиме. Особливо це стосується гірських територій.

Читайте також:
«Відключення аналогового телебачення» — усі крапки над «і»
З вересня Закарпаття переходить на цифрове телевізійне мовлення

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат