ТОВ «Закарпатгаз Збут»: у платіжках за грудень сума рекомендованого платежу відокремлена

Прес-служба ТОВ «Закарпатгаз Збут» 24.01.2018 15:08 СОЦІО

В рахунках за газ, спожитий у грудні минулого року, сума рекомендованого платежу відокремлена від загальної інформації про заборгованість або переплату. Аналогічні зміни відбулися і в особистих кабінетах споживачів на сайті 104.ua.

Відповідні зміни відбулися у зв'язку з численними зверненнями побутових споживачів природного газу Закарпатської області та згідно з роз’ясненнями НКРЕКП щодо формату подачі інформації в платіжному документі.

Зазначимо:   рекомендований платіж не відображений як заборгованість за спожитий природний газ й носить суто рекомендаційний характер. Його несплата не є підставою для припинення постачання газу клієнтам компанії.

«У платіжках за грудень споживачі можуть побачити стан заборгованості або переплати за власним особовим рахунком без врахування суми рекомендованого платежу, яка тепер відокремлена і винесена у окремий рядок. Такі самі зміни відбулися і в профілі споживача на сайті 104.ua», - коментує директор ТОВ «Закарпатгаз Збут» Вікторія Томинець. – «Ми сподіваємося що такі зміни будуть зрозумілими для наших клієнтів».

Нагадаємо, прийнятий Верховною Радою в листопаді минулого року Закон України «Про житлово-комунальні послуги» запроваджує нарахування штрафних санкцій – пені. Відповідно до цього закону, пеня може з’явитись при найменшому порушенні термінів платежу за комунальні послуги та газ, адже в законі передбачено, що відсотки будуть нараховуватись за кожен день несплати.

ТОВ «Закарпатгаз Збут» у рахунках за спожитий природний газ передбачив можливість уникнути або мінімізувати можливість виникнення такої ситуації, а разом з цим – нарахування пені клієнтам.

Як розраховується такий платіж

При розрахунку рекомендованого платежу по кожному споживачу враховують вартість прогнозованого споживання газу в поточному місяці. Прогнозоване споживання газу розраховують виходячи із середньорічного об’єму споживання, яке множиться на місячну частку (відсоток), встановлену в додатку №1 до Кодексу ГРМ для кожної групи споживання. Що стосується групи споживання, то вона визначається виходячи з того, які газові прилади встановлені та використовуються. Номер групи зазначений у нижньому лівому куті платіжки за газ.

Своєчасна передача показань лічильника газу забезпечить коректність суми у платіжці

Окрім того слід пам’ятати, що газопостачальна компанія розраховує суму до сплати на підставі даних про споживання газу, які надають клієнти з 1-го по 5-те число щомісяця. У випадках, якщо споживач не передає показання лічильника, сума платежу за попередній період розраховується відповідно до групи споживання клієнта за методикою, яка передбачена Кодексом ГРМ.

Нагадаємо найзручніші дистанційні способи передачі показань лічильників газу:
— СМС-повідомленням на короткий номер 7104
У повідомленні необхідно вказати номер особового рахунку та показання лічильника у форматі: ХХХХХХХХХХ ХХХХХ, де ХХХХХХХХХХ – 10 цифр особового рахунку споживача, ХХХХХ – показання лічильника (до 5 цифр). Обидва параметри розділені пробілом.
— за допомогою веб-сервісу «Особистий кабінет» на сайті 104.ua;
— електронною поштою на адресу contact@zk.104.ua або звернувшись до операторів контакт-центру компанії.

Прес-служба ТОВ «Закарпатгаз Збут»

ТЕГИ : закарпатгаз

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат