Рятувальники відшукали у горах Рахівщини заблукалих туристів

Прес-служба ДСНС України у Закарпатській області 23.07.2018 16:53 СОЦІО

Впродовж минулих вихідних закарпатські гірські рятувальники тричі виїздили на пошуково-рятувальні роботи на території Рахівського району.

Так, перше повідомлення в оперативно-рятувальну службу надійшло о 17:40 20 липня. Під час проходження туристичного маршруту поблизу полонини Гропа в складі групи (7 чоловік) травмував ногу мешканець м. Одеса, 1986 р.н. Для проведення пошукових робіт залучалися рятувальники Лазещинського гірського гірського пошуково-рятувального відділення. О 19:00 групу туристів було знайдено. Травмованому надано першу невідкладну допомогу та транспортовано його до найближчого населеного пункту.

Вже о 22:00 того ж дня надійшла інформація, що під час подорожі в районі г. Говерла втратила орієнтир та заблукала 28-річна мешканка м. Івано-Франківськ. Для пошуку жінки залучалися четверо рятувальників та одна одиниця техніки Рахівського гірського пошуково-рятувального відділення. 21 липня, о 18:00 її було знайдено в районі г. Туркул у задовільному стані та супроводжено до м. Рахів.

Третє повідомлення про загублення людини у горах до рятувальників надійшло 21 липня о 18:30 з ур. Труфанець. Там під час проходження туристичного маршруту заблукала киянка, 1969 р.н. О 22:00 жінку було знайдено та доправлено до м. Рахів. Медичної допомоги вона не потребувала.

Рятувальники закликають любителів гірського відпочинку суворо дотримуватися правил безпеки, обов’язково реєструватися та проходити інструктаж у гірських рятувальників, погоджувати з ними маршрути походів, періодично підтримувати зв`язок та у жодному разі не йти в гори за погіршення погодних умов.

Прес-служба ДСНС України у Закарпатській області

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат