Юрій Фущич: На закарпатському ринку праці нестача трудових ресурсів

11.07.2018 13:14 СОЦІО

Про ситуацію на ринку праці Закарпаття, основні тенденції та діяльність обласної служби зайнятості, розповів нещодавно в інтерв’ю з журналістами одного з регіональних телеканалів директор Закарпатського обласного центру зайнятості Юрій Фущич.

«Сьогодні, в Закарпатській обласній службі зайнятості, зареєстровано 5,2 тисячі осіб, які бажають знайти роботу. Це, приблизно, у двічі менше від кількості осіб, зареєстрованих 3 роки тому. Ситуація, що склалася нині на ринку праці області демонструє нестачу трудових ресурсів за робітничими спеціальностями, неготовність закарпатців працювати на запропоновану заробітну плату. Наслідком цих явищ є значний відтік робочої сили до країн-сусідів», - зазначив Юрій Фущич.

За словами керівника, державна служба зайнятості задіяла всі важелі для покращення ситуації на ринку праці.

«Насамперед, це ведення профорієнтаційної роботи з шкільною молоддю, метою якої є ознайомлення підростаючого покоління з реаліями сьогодення, актуальними професіями, затребуваними нині на підприємствах нашої держави, підготовка до свідомого вибору професії, з врахуванням можливостей, нахилів та здібностей особистості. По-друге, це оперативне інформування населення про наявні робочі місця, рівень оплати праці, умови роботи, шляхом проведення Ярмарків кар’єри, Ярмарків та міні-ярмарків вакансій, виїзних акцій, презентацій роботодавця, тощо. Державна служба зайнятості пропонує послуги з перенавчання, з метою підвищення конкурентоспроможності на ринку праці. По-третє – активна співпраця з роботодавцями, навчальними закладами, соціальними партнерами задля оперативного реагування на потреби один одного та суспільства загалом», - розповів директор обласного центру зайнятості.

Ще один вид послуг, який пропонують шукачам роботи у службі зайнятості, це сприяння у започаткуванні власної справи. Зі слів Юрія Фущича у центрах зайнятості діють Консалтингові центри, де бажаючих навчають веденню підприємницької діяльності, знайомлять з відповідною законодавчою базою, допомагають у відкритті власної справи.

«Всі основні напрямки діяльності служби зайнятості спрямовані на подолання дисбалансу на ринку праці. Впевнений, що завдяки тісній співпраці як з безробітними та роботодавцями, так і з соціальними партнерами та навчальними закладами, ми спроможні змінити ситуацію на краще», - резюмував Юрій Фущич.

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи Закарпатського ОЦЗ
вул. Новака, 45 м.Ужгород.
Лариса Довганич,
тел: (0231)-64-98-56
моб. 0958745543
e-mail: zakarpatskijocz@gmail.com

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат