Закарпатські лісівники роз'яснюють ситуацію в Сімерках

Пресслужба ЗОУЛМГ 04.07.2018 16:15 СОЦІО

Державне підприємство «Перечинське лісове господарство» дає коментар щодо статті, опублікованої 03.07.2018 р. на сайті Лісовий Портал (https://www.lisportal.org.ua/99881/).

Всі наведені у вказаній статті факти стосуються 2017 року і не відносяться до теперішньої ситуації на підприємстві. Звинувачення псевдо активістів щодо порушень підприємством природоохоронного законодавства, не мають під собою жодних підстав.

Наразі, на підприємстві ніяких перевірок екологічною інспекцією не проводиться, а перевірки, котрі були раніше проведені в ДП «Перечинський лісгосп» не знайшли тисячі незаконно зрубаних кубометрів деревини, про які заявляли активісти, та інших значних порушень природоохоронного законодавства.

Підприємство прислухалося до жителів села Сімерки, які на загальних зборах вирішили зупинити всі рубки на території Сімерківської сільської ради, і вже майже півтори   року лісгоспом не проводиться жодних рубок в околицях села Сімерки. Однак, після зупинення рубок, село не стало «Меккою» для любителів зеленого гірського туризму, дороги, так як і раніше, не ремонтуються, підприємство не сплачує в бюджет сільської ради коштів (попенну плату від рубок формування і оздоровлення лісів).

Щодо автомобілів з деревиною, про які заявляють псевдо активісти, як незаконно зрубаною, поліцією проведено перевірки даних автомобілів, підстав для їх вилучення не було, оскільки всі дозвільні документи на вказану деревину були присутні, а наведені у вищевказаній статті відео та коментарі взяті для дискредитації підприємства із статей 2017 року, опублікованих псевдо активістами і не відносяться до даного періоду.

Погроз та провокацій, як зазначено в статті, з боку лісової охорони підприємства до жителів села Сімерки ніколи не надходило, а навпаки, окремі жителі села Сімерки самі провокують конфліктні ситуації, вивішуючи в селі неправдиву інформацію про лісгосп та окремих його працівників.

Пройшло майже півтори року після того як підприємство припинило всі рубки на території Сімерківської сільської ради, в результаті чого у жителів села з’явилися проблеми із відсутністю дров паливних, оскільки доставка дров із інших населених пунктів району значно збільшує їх загальну вартість. Громадяни постійно звертаються до адміністрації підприємства для вирішення цього питання. Однак, до рішення загальних зборів жителів села Сімерки і вирішення спірних питань із підприємством, проведення рубок на території сільської ради с. Сімерки підприємством не планується.

Проблемні питання селян адміністрацією підприємства розглядаються та вирішуються в робочому порядку, а всі так звані активісти, які не пропонують вирішення та не вирішують проблеми селян лише розводять істерію серед населення, роблячи собі піар на проведенні законної господарської діяльності лісогосподарських підприємств.

Пресслужба ЗОУЛМГ

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат