Школяр із Хустщини здобув золото на міжнародній олімпіаді

12.04.2018 14:19 СОЦІО

Учень 11 класу Сокирницької школи Валентин Фречка здобув золоту медаль та Гран-прі Міжнародної учнівської олімпіади з екології Golden climate у Кенії. Його проект - один з тих, що здатні змінити світ! Він дозволяє виготовляти папір з опалого листя.

На Міжнародній олімпіаді з екології, яка протягом 4-11 квітня відбувалася в Кенії, проекти двох учнів з України вибороли золоту та срібну медалі. Вони змагалися з понад 220 ідеями учнів з різних країн світу.

Як повідомляє Міністерство освіти та науки, команду України у Кенії представляв Валентин Фречка, учень 11-го класу Сокирницької загальноосвітньої школи Закарпаття, та Вячеслав Анцибор, учень 11-го класу Політехнічного ліцею НТУ «КПІ» з Києва.

«Золото» здобув проект Валентина Фречка «Технологія виготовлення eco friendly паперу з опалого листя». У ньому хлопець пояснює, як можна робити папір з листя різних видів дерев.

«Широке застосування проекту допоможе покращити целюлозно-паперову промисловість, а також дасть можливість утилізувати опале листя з найменшою шкодою для навколишнього середовища. Використовувати такий папір можна для еко-пакетів або для друку на принтері», – розповів школяр.

Вячеслав Анцибор виборов срібну медаль за проект «Використання альтернативного джерела живлення та нової системи його охолодження для напівпричепів-рефрижераторів».

zik.ua

ТЕГИ : Валентин Фречка технологія переробки опалого листя в папір

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат