Цьогоріч в Ужгороді планують відкрити Чеський дім з візовим центром

admin 06.04.2017 18:16 СОЦІО

А вже наступного року очікується відкриття повноцінного консульства Чеської Республіки в обласному центрі Закарпаття.


Про це йшлося під час нещодавньої двосторонньої зустрічі голови Закарпатської облради Михайла Рівіса з міністром МЗС Чехії Любомиром Заоралеком, що відбулася в Празі.

У розмові йшлося про те, що нині, як ніколи, назріло питання створення в Ужгороді інформаційно-консультативного центру для закарпатських шукачів роботи в Чехії.

— Торік я вніс пропозицію гетьманам спільно ініціювати перед центральними органами чеської влади створення Чеського дому, де б можна було розмістити партнерські структури: візовий, інформаційний та культурний центри. Це полегшило б співпрацю між Закарпаттям та Чехією та прискорило б входження України в європейське співтовариство. Ну, а кінцевою метою б стало відкриття повноцінного консульства Чеської Республіки в Ужгороді. І це логічно, бо за чеськими візами у дипломатичне відомство у Львові звертається найбільше закарпатців і найменше - представники інших регіонів, — констатував Михайло Рівіс.

Міністр МЗС Чехії Любомир Заоралек пообіцяв максимально сприяти відкриттю Чеського дому в обласному центрі Закарпаття, і вже скоро - в серпні-вересні цього року. Це буде перший дієвий крок та зніме проблеми закарпатських заробітчан щодо довготривалого бюрократичного оформлення віз у Львові.

— Наступним етапом стане відкриття повноцінного консульства на Закарпатті. Для цього нам потрібно закласти відповідні кошти на наступний рік, — запевнив головний дипломат Чехії.

Мukachevo.net

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат