По сусідству із Закарпаттям невдовзі з'явиться рай для дітей - Леголанд

admin 12.03.2017 15:53 СОЦІО

Чутки про те, що в Ніредьхазі, яка всього за 100 км від Ужгорода, побудують один із найулюбленіших парків дитячого дозвілля «Леголанд», підтверджується.


Проект є, і він вже на старті. Це сьогодні, 10 березня, в угорському місті Ніредьхаза під час конференції «Євроінтеграційний досвід Угорщини для українських місцевих органів самоврядування» підтвердив заступник державного секретаря з питань Європейського союзу д-р Молнар Балаж Петер.

У контексті розмови про те, які можливості відкриваються перед Україною в разі приєднання до європейської спільноти на прикладі Угорщини, заступник держсекретаря наголосив, що його країна в результаті приєднання до ЄС отримала величезний поштовх і надзвичайно вагому фінансово-економічну підтримку з боку ЄС.

«Більше 90 тис проектів в Угорщині отримали фінансову підтримку з боку ЄС за цей час на загальну суму понад 600 млрд форинтів. Це зокрема і будівництво різних об’єктів, і, до прикладу, реконструкція зони відпочинку в Ніредьхазі «Шовштофюрде».

Зі слів представника ЄС, так само в рамках цієї підтримки до 2020 року в Ніредьхазі буде побудований «Леголанд». Вартість проекту -   9,5 млрд форинтів від ЄС.

Для довідки.

Леголенд (дат. Legoland — «Страна ЛЕГО») — група дитячих тематичних парків розваг,   практично повністю побудованих із конструктора LEGO.

Перший у світі «Леголенд» був відкритий у 1968 році в м. Біллунде (Данія). Сьогодні у світі існують 6 «Леголендів».

uzhgorod.net.ua

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат