Чи потрібний контроль за державними коштами?

admin 23.02.2017 13:32 СОЦІО

Управлінням Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області здійснюється постійний контроль за використанням коштів як державного бюджету, так і бюджетів інших рівнів.
Одним із напрямів роботи є контроль за використанням фінансових та матеріальних ресурсів у системі охорони здоров’я.


Аналізуючи фінансове забезпечення закладів охорони здоров’я, можна зробити висновок, що фінансовий стан медичних закладів не є з найкращих, тому від раціонального та ефективного використання коштів посадовими особами залежить покращення фінансової ситуації кожної з установ, що впливає на більш якісне надання медичної допомоги населенню області.
За період 2016 року та січень—лютий 2017 року службою, а саме фахівцями відділу контролю в соціальній галузі та культурі здійснено 16 контрольних заходів   на об’єктах галузі охорони здоров’я, які проводилися як згідно з планами роботи, так і за дорученням правоохоронних органів та в порядку розгляду скарг громадян.
За результатами проведених ревізій виявлено фінансових порушень на загальну суму 2,98 млн. грн., із яких порушення, що призвели до збитків, склали 2,57 млн. грн., що становить 86,3 % від загальної суми порушень.
Як випливає із вищенаведеного, питома вага порушень це заподіяння збитків державі, які могли частково зменшити в даному періоді   навантаження на бюджети різних рівнів.
Слід зазначити, що вказана сума виявлених порушень на вимоги Управління Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області за рахунок винних осіб відшкодована в повному обсязі, 73 особи за допущені порушення притягнуті до адміністративної відповідальності та 41 особу притягнуто до матеріальної відповідальності.
Щодо 3 посадових осіб складені протоколи за порушення бюджетного законодавства й направлені в суд для притягнення їх до відповідальності. До 15 установ застосовано фінансові санкції у вигляді зупинення операцій із бюджетними коштами або призупинення бюджетних асигнувань.
Матеріали щодо 5 контрольних заходів направлено до правоохоронних органів, за результатами їх розгляду відкрито 2 кримінальні провадження, а матеріали 2 контрольних заходів долучено до попередньо відкритих кримінальних справ.
Одна посадова особа за неналежне виконання своїх функціональних обов’язків та допущення виявлених порушень звільнена з займаної посади.
Крім того, за результатами однієї з проведених ревізій було встановлено факти порушень, що дали підставу у проведенні досудового розслідування оголосити підозру винній особі у вчиненні злочину.
Також повідомляємо, що зворотний зв’язок Управлінням Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області з громадськістю забезпечується з допомогою «телефону довіри» щодня (крім вихідних та святкових днів) із 9-ї до 18-ї год. (у п’ятницю з 9-ї год. до 16 год. 45 хв). Діючий номер «телефону довіри» — (0312) 61-76-90.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат