Ігор Коцур: «На Закарпатті активно підтримуватимуть шкільні лісництва»

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ 17.02.2017 12:09 СОЦІО

Одна з найбільш ефективних форм пропаганди охорони природи - діяльність шкільних лісництв.

На Закарпатті необхідно якомога краще підтримувати шкільні лісництва, щоб з дитинства виховувати у молодого покоління інтерес і любов до лісу. Таку думку висловив перший заступник начальника-головний лісничий Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Ігор Коцур.

«Більшу частину Закарпатської області займають лісові масиви. Працівники лісу постійно дбають про збереження і правильне використання багатств краю. У цю важливу справу вносять свій внесок і школярі, яким треба допомагати. Головне - направляти учнів у напрямку залучення до лісівничих справ змалку, вести бесіди, презентувати флору та фауну краю й виховувати дбайливе ставлення до навколишнього середовища. До прикладу, фахівці лісгоспів і лісництв в районах навчають школярам азам лісової справи. Ось візьмем Довжанський лісомисливгосп, як взірець: на території господарства діє два шкільних лісництва – на базі Лисичівського та Великодільського лісництв. Навчаються екологічному вихованню та азам лісівничої справи 70 учнів місцевих шкіл. Шкільні лісництва працюють на виділеній території, яка поділена на обходи, що закріпляються за лісівниками шкільного лісництва. Під час практичних занять учні знайомляться з лісовими породами, дізнаються, як визначити вік дерева, умови його зростання, визначають обсяг деревної маси в насадженнях, щорічний приріст деревини і інші характеристики. Працівники лісового господарства вчать хлопців користуватися спеціальними вимірювальними приладами - бусоллю, висотоміром, мірною виделкою, розбиратися в лісовпорядних матеріалах, таксаційних назвах, планах лісонасаджень», - відмітив Ігор Несторович.

У свою чергу директор Довжанського лісомисливгоспу Василь Ледней сказав:

«Багато що в розвитку шкільних лісництв залежить від настрою вчителя або педагога додаткової освіти, який працює з хлопцями в цьому напрямку: «Нашими шкільними лісництвами сьогодні керують небайдужі люди, які люблять і цінують свій рідний край, здатні об'єднати дітей і захопити загальним корисною справою. Це не тільки викладачі природничих наук, а й вчителі. Будемо вдячні за дії в напрямку підтримку шкільних лісництв, адже така робота заради майбунього наших онуків».

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

ТЕГИ : ліс

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат