Консул Словаччини в Ужгороді Янка Буріанова влаштувала оригінальний прощальний концерт

admin 02.02.2017 18:05 СОЦІО

Консул Словаччини в Ужгороді Янка Буріанова йде з посади. У словацькому місті Собранце вона влаштувала оригінальний прощальний концерт, за участі Мукачівського хору хлопчиків та юнаків.


Як каже дипломат, в Україну вона прийшла працювати у нелегкі часи, і йде у не менш важкий час. Однак, перебуваючи на відповідальній посаді, намагалася зробити все для зміцнення дружніх контактів між Словацькою Республікою та Україною в галузях культури, науки та політики.

Янка Буріанова перебувала на цій посаді з вересня 2012 року. На Закарпатті особливої уваги приділяла діяльності словацьких шкіл в Ужгороді та становищу в системі шкільної освіти міста і області. Брала участь в міжнародному українсько-словацькому проекті «Інноваційні методи в освіті для підтримки партнерства – InovEduc» між Словацькою Республікою та Україною. Його мета - у запровадженні сучасних, інноваційних методів навчання для студентів і викладачів в школах і університетах.

Сприяла встановленню бюсту фундатору словацької державності Мілану Штефанику в Ужгороді та меморіальної дошки у Великому Березному.

Неодоразово підкреслювала, що Словаччина підтримує територіальну цілісність України і рішення, які сприяють встановленню миру в країні. У той же час сприяла допомозі з боку Словаччини пораненим українським військовим, зокрема, у забезпеченні медичної та реабілітаційної гуманітарної допомоги, починаючи з часу Євромайдану.

Додає, що українці можуть бути впевнені - у Словаччині вони мають безкорисливу дружню руку підтримки.

У м. Собранце Янка Буріанова влаштувала прощальний концерт за участі Мукачівського хору хлопчиків, який є дуже популярним як в Україні, так і за межами країни.

У зв’язку з завершенням дипломатичної місії на посаді Генерального Консула Словацької Республіки в Ужгороді Янка Буріанова також завітала до Івано-Франківська, аби підбити підсумки співпраці.

Мukachevo.net

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат