Відома закарпатська письменниця Вікторія Андрусів презентувала нову книгу в обласній бібліотеці

Мар’яна Ничка бібліотекар відділу обслуговуння ЗОУНБ ім. Ф. Потушняка 16.11.2017 01:38 СОЦІО

 

16 листопада у Закарпатській обласній бібліотеці відбулась презентація   нової книги Вікторії Андрусів під назвою «Тринадцять жінок Івони».

Затишного осіннього вечора чимало людей зібралось у стінах Закарпатської обласної універсальної наукової бібліотеки. Тут презентувала свою книгу Вікторія Андрусів – закарпатка, яка віднедавна живе та працює у Сполучених Штатах Америки, зокрема у Каліфорнії.

Модерував вечір український письменник, публіцист та директор видавництва «Український пріоритет» Володимир Шовкшошитний, в якому, до слова, й вийшла друком презентована книга. Із трепетом та захопленням розповідав пан Володимир про співпрацю з Вікторією Андрусів та про те, як редагуючи цю книгу, він насолоджувався текстом: «..за Вікторією Андрусів плаче Голівуд. Пані Вікторія пише прозу без поділу на чоловічу та жіночу, без поділу на українську та американську – просто справжню прозу».

Володимир Шовкошитний наголосив на кінематографічності цієї повісті, на глибокому психологізмі героїв, зауваживши, що «…у цій книзі захоплює те, що знаходиться між рядками. Це ми називаємо магією. Магією Вікторії Андрусів».

«Тринадцять жінок Івони» –   це психологічна драма. Письменниця розповіла про основні моменти своєї книги, аби зацікавити та заінтригувати читачів. Вікторія Андрусів переконана – що кожен з нас несе відповідальність за кожен свій вчинок, що вона   й намагалася розкрити через образ головного героя своєї книги.

Голова Закарпатського осередку спілки письменників України – Василь Густі підкреслив, що такою письменницею як Вікторія Андрусів наш край має неабияк пишатися, адже це голос нового покоління, нової ґенерації.

Теплі слова про Вікторію Андрусів та презентовану книгу сказала молода закарпатська поетка Марічка Черничко, зауваживши, що «…наша дружба з   Вікторією – це той рідкісний випадок, коли дві талановиті жінки співпрацюють без заздрості одна до одної». До слова, пані Вікторія та Марічка раніше працювали разом у редакції телеканалу Тиса1.

Привітала з презентацією нової книги Вікторію Андрусів завідувачка відділом обслуговування обласної бібліотеки Євгенія Напуда.

Вікторія Андрусів приємно здивувала новиною, що завершує роботу над новою, тринадцятою, книгою, яка матиме назву «Гомопарк» – те саме, що зоопарк, тільки для людей. Письменниця наголосила, що головна мета її наступної книги – зберегти гуманність серед людей.

Презентація непомітно підійшла до кінця, завершившись довжелезними чергами за книгами та автографами.

Мар’яна Ничка бібліотекар відділу обслуговуння ЗОУНБ ім. Ф. Потушняка

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат