На український ринок повертається міжнародна мережа супермаркетів Spar

admin 30.01.2017 19:00 СОЦІО

Перший супермаркет мережі планують відкрити у Рівному


За 3 роки Spar сподівається відкрити в Україні щонайменше 50 магазинів


Міжнародна мережа супермаркетів Spar повертається на український ринок. Її буде розвивати інвестиційна група VolWest Group, яка зараз розвиває мережу магазинів «Наш Край», пише бізнес-портал delo.ua.

Згідно з повідомленням, домовленість про розвиток на ринку України міжнародної мережі підписали «Spar Україна Корпорейшн», що входить в інвестиційну групу VolWest Group, і міжнародна група Spar International.

Компанія «Spar Україна Корпорейшн» через кілька місяців планує відкрити перший супермаркет у Рівному. При цьому, за словами генерального директора компанії Сергія Шавлукевича, в найближчих планах групи відкриття 15 магазинів до кінця 2017 року.

Також зазначається, що мережа супермаркетів в Україні буде розвиватися у чотирьох торгових форматах: Spar Express («магазини біля дому» торговою площею до 200 кв. м), Spar (супермаркети 200-800 кв. м), EuroSpar (супермаркети 800-3000 кв. м), InterSpar (гіпермаркети понад 3000 кв. м). За словами Шавлукевича, стратегічні плани VolWest Group передбачають розширення мережі до 50 торгових точок протягом 3 років завдяки відкриття власних та франчайзингових магазинів Spar.

Слід зазначити, що Spar - це нідерландська мережа магазинів-супермаркетів із штаб-квартирою в Амстердамі, яка була заснована в 1932 році. Вона працює у формі закупівельного кооперативу, де роздрібні торговці групуються під єдиним брендом з метою отримання найбільш вигідних умов від постачальників. Насьогодні це одна з найбільших в світі мереж маркетів, супермаркетів і гіпермаркетів, яка працює у 42 країнах світу і налічує понад 12 тис. магазинів. Товарообіг мережі за рік становить понад 33 млрд євро.

Супермаркети мережі Spar з'явилися в Україні у 2001 році, однак закрилися на початку 2014 року. Однією з причин, зокрема, став розвиток конфлікту на Донбасі. На їх місці з'явилися магазини дніпропетровської мережі Varus.

За словами співвласника торгової марки Varus Руслана Шостака, з грудня 2013 року його компанія вела переговори про злиття бізнесу з власником агрохолдингу KSG Agro Сергієм Касьяновим, який тоді розвивав мережу Spar, і з часом викупила супермаркети Spar у Києві, Дніпропетровську, Харкові, Луганську, Краснодоні, Щасті, Рубіжному.

Нагадаємо, раніше ZAXID.NET інформував, що розвитком свого бізнесу в Україні зацікавився найбільший в світі бренд одягу H&M.


Роман Ганкевич

zahid.net

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат