Окружний суд переніс розгляд резонансної ГЕСівської справи по Хустщині

22.09.2017 16:28 СОЦІО

 

Сьогодні в Ужгороді Закарпатський окружний адміністративний суд під головуванням судді Сергія Гаврилка провів чергове засідання в резонансній справі за позовом ТОВ "Гідроресурс-Ріка" та "Ріка Енерго" і третя сторона на боці позивача – Хустська РДА до Закарпатської ОДА про скасування розпорядження Геннадія Москаля №370 від 20.07.2017 р. "Про скасування розпоряджень Хустської РДА" щодо спорудження міні-ГЕС на річці Ріка.

Суд за клопотанням Геннадія Москаля залучив його як співвідповідача по справі та доєднав нові докази. Водночас голова Закарпатської ОДА надав суду 2 нові розпорядження: "про визнання таким, що втратило чинність розпорядження ОДА від 20.07.2017 р. #370" та про видачу нового 20.09.2017 р. #484 "Про недопущення порушення прав та інтересів територіальних громад і громадян, негативний вплив на навколишнє середовище під час вирішення питань, пов'язаних із розміщенням малих ГЕС", яким скасовані сумнозвісні розпорядження-дозволи Хустської РДА вже з інших підстав.

Зокрема, серед мотивів прийняття даного останнього розпорядження від 20.09.2017 р. Г.Москаль зазначив, що буде завдана невідворотня шкода екостистемі, червонокнижній фауні, водозаборам (якість водопостачання в колодязях) і основне потенційна загроза здоров'ю та життю мешканців долини Ріки під час паводків тощо.

Слід зазначити, що голова Хустської РДА Н.Павлій вчерговий раз систематично не з'явився і досі ненадіслав заперечення на позов, тобто в такий спосіб фактично підтримуючи забудовників, а не своє керівництво - Закарпатську ОДА.

В зв'язку із заявою Г.Москаля про відкладення засідання через проведення сьогодні міжнародного фестивалю за його особистої участі та замміністра по туризму, суд переніс розгляд на 9:00 2 жовтня.

Опісля засідання, небайдужий актив громад Хустщини, що прийшли сьогодні підтримати позицію ОДА та залучених сільрад в боротьбі за свою Ріку, провели під судом імпровізований мітинг "проти ГЕС" з тематичними плакатами. Взяв участь в мітингу і сам Г.Москаль.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат