Віз під назвою "Аеропорт "Ужгород". Спроба №?

admin 21.07.2017 08:56 СОЦІО

Депутати Закарпатської обласної ради VIІ скликання підготували звернення, адресоване прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману, яке планується прийняти 28 липня під час четвертої сесії облради.


У зверненні крайові обранці звертаються до глави уряду щодо необхідності підписання нової Міжурядової угоди між Кабінетом Міністрів України та урядом Словацької Республіки про передачу відповідальності за забезпечення обслуговування повітряного руху та про експлуатацію міжнародного аеропорту «Ужгород».

Річ у тім, що «аеродром «Ужгород» єдиний в Україні має статус гірського, крім того знаходиться у прикордонній зоні. Маневрування повітряних суден для заходження на посадку та після вильоту здійснюється через повітряний простір Словацької Республіки на підставі угоди між Кабінетом Міністрів України та урядом Словацької Республіки про передачу відповідальності за забезпечення обслуговування повітряного руху та про експлуатацію міжнародного аеропорту «Ужгород» від 12 лютого 2004 року, яка ратифікована Верховною Радою України 19 січня 2006 року, що діяла лише до 16 червня 2016 року.

16 – 17 травня 2016 року у Міністерстві транспорту, будівництва та регіонального розвитку Словацької Республіки,   м. Братислава, відбулися українсько-словацькі переговори, які ініціювала словацька сторона щодо вирішення питання виконання польотів до аеропорту «Ужгород» після завершення 16 червня 2016 року дії угоди між Кабінетом Міністрів України та урядом Словацької Республіки про передачу відповідальності за забезпечення обслуговування повітряного руху та про експлуатацію міжнародного аеропорту «Ужгород».



За цим, у відповідності до протоколу, мала відбутися низка технічних заходів, які передують підписанню нової міжурядової угоди. Власне, з тим, аби цей процес запустити, необхідне втручання прем'єр-міністра, щонайменше:

" Оскільки термін дії угоди завершився 16 червня 2016 року, просимо Вас, вельмишановний Володимире Борисовичу, втрутитися в зазначену ситуацію та вжити всіх можливих заходів щодо термінового відновлення дії угоди між Кабінетом Міністрів України та урядом Словацької Республіки про передачу відповідальності за забезпечення обслуговування повітряного руху та про експлуатацію міжнародного аеропорту «Ужгород»»,   – йдеться у проекті звернення, яке завчасно опубліковане на сайті облради, – інформує прес-служба Закарпатської облради.

Доки ж вітчизняні функціонери почнуть діяти, відсутність угоди призвела до припинення з 6 червня поточного року виконання авіакомпанією публічного акціонерного товариства «Мотор Січ» регулярних авіарейсів з аеропорту «Ужгород» за маршрутом: Ужгород – Київ – Ужгород і, як наслідок, зумовило зупинку діяльності Закарпатського обласного комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Ужгород».

Таким чином, оголошене кілька років тому повернення великих перельотів на ужгородську землю фактично припинене. І виходить, що дістатися столиці своєї країни українцям може здатися легшим через летовища сусідніх країн.

http://uzhgorod.in/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат