Вищий адмінсуд залишив закарпатське родовище золота фірмі "янучара" Захарченка

admin 18.01.2017 18:14 СОЦІО

Як йдеться у рішенні, Держгеонадр в своєму позові не вказала норми, які порушили суди попередніх інстанцій, приймаючи рішення на користь фірми. А тому взагалі відмовився приймати касацію до розгляду.


ПАТ «Карпатська рудна компанія» через суд змусила Держслужбу геології та надр скасувати призупинення дії спецдозволу на видобуток золото-поліметалічних руд на родовищі Берегівське в Закарпатській області.

Про це "Наші гроші" дізналися з ухвали Вищого адміністративного суду України.

На початку 2012 року ТОВ «Карпатська рудна компанія» («КРК») отримало спецдозвіл № 4113 на дослідно-промислову розробку родовища Берегівське. 17 лютого 2014 року, за кілька днів до втечі Януковича, підприємство було реорганізоване в ПАТ, а юрадреса змінилась з Києва на Берегове Закарпатської області.

В кінці березня того року регіональне відділення Держдепартаменту геологічного контролю провело планову перевірку фірми, в результаті якої були виявлено близько десятка порушень законодавства з боку бізнесменів. Так, у компанії не виявилося оригіналу угоди про користування родовищем, не виконано відразу низку умов спецдозволу, не було розпочате обіцяне буріння нових свердловин та інше.

На основі даних перевірки в кінці квітня 2014 року Державна служба геології та надр зупинила дію спецдозвілу на розробку руд на родовищі Берегівське та дало фірмі місяць на виправлення порушень. Але та звернулася до суду з вимогою скасувати наказ Держгеонадр.

В суді «КРК» надала експертний висновок казенного підприємства «Кіровгеологія» Держгеонадр про те, що фірма виконує умови спецдозволу та виправила порушення. А частину встановлених перевіркою порушень фірма скасувала в судовому порядку.

В зв’язку з цим в середині жовтня 2016 року Закарпатський окружний адміністративний суд зобов’язав поновити дію спецдозволу «КРК», в грудні це рішення підтримав і апеляційний суд.

Так Вищий адмінсуд заявив, що взагалі відмовляється приймати касацію до розгляду, чере те, що нібито Держгеонадр в своєму позові не вказала норми, які порушили суди попередніх інстанцій, приймаючи рішення на користь фірми.

Раніше засновниками «Карпатська рудна компанія» були Валерій Бредихін та ТОВ «ГГП «Бріком», директором якого також був Бредихін. Він мав спільну фірму «Линкруст» з дружиною екс-міністра МВС Віталія Захарченка Людмилою. Крім того, Бредихін разом з самим Захарченком володіють товарним знаком «Трибушани».

Влітку власником 100% акцій «Карпатська рудна компанія» стала кіпрська фірма «Аvellana gold ltd», а в серепні Бредихін був звільнений з посади голови наглядової ради та директора підприємства. Керівником «КРК» було призначено Миколу Гожика. За даними ЗМІ, Гожик раніше займав посаду директора з розвитку «КРК». Зараз на нього також переоформлене «ГГП «Бріком».

Дивіться також: Екобезпека Закарпаття під загрозою: держава надала дозвіл на видобуток золота компанії з реєстрацією на Кіпрі

Власником «Аvellana gold ltd» вказаний громадянин США Севедж Браян. Він очолює раду директорів «Pioneer Management LLC», яка надає консультаційні послуги в сфері природних ресурсів. Браян стверджує, що «Аvellana gold ltd» була створена   «після Євромайдану групою міжнародних інвесторів, які сприйняли події в Україні як провісник змін…».

В вересні «Аvellana gold ltd»   отримала три спецдозволи на розвідку та видобуток поліметалічних руд на Західній Україні. Роботи будуть проводитися на двох родовищах, на які має дійсні спецдозволи «КРК» – Берегове та Мужієвське. Також   «Аvellana gold ltd» отримало спецдозвіл   на роботи на родовищі в Квасово.

Мukachevo.net

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат