Заява Геннадія Москаля з приводу сфабрикованої справи міського голови Чопа Валерія Самардака

admin 13.06.2017 21:04 СОЦІО

«Під ширмою боротьби з корупцією Закарпаття хотіли перетворити на СРСР зразка 1937 року, коли людей засуджували не за злочини, а за сфабриковані провокаторами фальшивки»


Стаття 2 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» гласить: «Місцеві державні адміністрації в межах відповідної адміністративно-територіальної одиниці забезпечують виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня». Саме через порушення Конституції і законів України я, як голова ОДА, прийшов на суд у справі, яка має явний замовний і політичний характер. Заявником у цій справі є громадянин Російської Федерації Нікулін Сергій Володимирович, 11.07.1979 року народження, котрий тимчасово проживає на Закарпатті в м.Берегово й перебуває на повному утриманні співробітників Управління захисту економіки (УЗЕ) в Закарпатській області. Вони знімають для нього квартиру, купують одяг, оплачують харчування і т.д. Нікулін зареєстрований як приватний підприємець у сфері надання медичних послуг, хоча не має медичної освіти. З 2009р. він не займається підприємництвом, офіційно не отримує ніяких доходів і не сплатив до бюджету жодної копійки податків. Однак це ще не все. Нікулін розшукується виконавчою службою, а на його майно накладено арешт через неповернення коштів банкам. Працівники поліції примушували його оформлювати кредити, а отримані гроші передавати як грошову винагороду службовцям із відповідальним становищем. У деяких випадках гроші безслідно зникли начебто при передачі хабарів (такі факти є в Тернопільській і Львівській областях).
Ми встановили, що на Закарпатті Нікулін із подачі УЗЕ регулярно звертався до головних лікарів чи посадовців різного рівня з проханнями дати дозвіл на відкриття діагностичних кабінетів чи іншими пропозиціями. За це він нав’язливо пропонував грошову винагороду, а потім писав заяви в правоохоронні органи про вимагання хабарів. Зокрема, в квітні 2011р. Нікулін виступив заявником у справі про хабар сільському голові с.Гребля Іршавського району, в квітні 2012р. – заявником у справі про хабар головному санітарному лікарю Виноградівської СЕС, у березні 2013р. – заявником у справі про хабар сільському голові с.Пушкіно Виноградівського району, в червні 2015р. – заявником у справі про хабар головному лікарю Вишківської амбулаторії (Хустський район) і т.д. У багатьох випадках посадовці категорично відмовлялися від таких пропозицій. Таких фактів на Закарпатті з 2011 по 2017 роки є близько тридцяти. Тобто Нікулін є штатним провокатором УЗЕ з багаторічним стажем, а зараз він виступив із провокацією проти міського голови Чопа В.Самардака. Однак Апеляційний суд Закарпатської області ці факти чомусь «не побачив».
Я написав офіційну заяву про вчинення кримінального правопорушення працівниками УЗЕ й суду і направив її Генеральному прокурору України. Заявляю, як колишній правоохоронець із багаторічним стажем, що подібні провокації – це не боротьба з корупцією. Під ширмою боротьби з корупцією Закарпаття хотіли перетворити на СРСР зразка 1937 року, коли людей засуджували не за злочини, а за сфабриковані провокаторами фальшивки. Я, як голова обласної держадміністрації, цього не допущу!

P.S. Міського голову Чопа звільнять з-під варти ще сьогодні (13.06) до кінця дня.

*Так і сталося.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат