В Ужгороді проведуть «Годину смерті»

admin 03.06.2017 12:59 СОЦІО

Наступного тижня Верховна Рада України матиме останній шанс розглянути пакет законопроектів у сфері охорони здоров’я, підготовлений Урядом, аби цю нагальну реформу не довелося відкладати ще на 3-5 років.


Кілька великих мережевих громадських організацій, серед яких «Пацієнти України», ЛЖВ, «Батьки за вакцинацію», ФРІ, Центр UA та інші, об’єднали свої зусилля та скоординували дії, аби 6 червня у Києві та 54 містах країни відбулася Всеукраїнська акція на підтримку медичної реформи.

Акція має назву «Година смерті». Цим гострим та провокативним форматом події ми хочемо підкреслити «ціну нероблення» змін та гальмування реформи у сфері охорони здоров’я, аби кожен парламентар та представник органів місцевого самоврядування зрозуміли наслідки своєї бездіяльності.

Якщо ви поділяєте важливість та нагальність медичної реформи – приєднайтеся 6 червня до акції перед міською радою вашого міста та висловіть свою позицію!

АНОНС
Всеукраїнська акція «Година смерті» відбудеться в десятках міст по всій Україні за участі представників пацієнтських організацій та активістів, які звернуться до народних депутатів з вимогою підтримати медичну реформу в Україні та проголосувати пакет відповідний законопроектів, поданий Урядом.

Акція розпочнеться у вівторок, 6 червня:
– о 10:00 біля обласних і районних державних адміністрацій
– об 11:00 біля будівлі Верховної Ради України.

Під час акції люди, накриті простирадлами, лежатимуть на землі, а їх силуети обводитимуть крейдою. Таким чином активісти звертають увагу на те, що щогодини від різних захворювань в Україні помирає 67 людей.

Реформа медицини може зупинити ці смерті та врятувати тисячі українців. Саме на цьому парламентському тижні Верховна Рада має винести до сесійної зали та розглянути пакет законопроектів по медичній реформі.

На початку акції відбудеться прес-брифінг, де вимоги до народних депутатів озвучать представники активістів.

Нагадаємо, у травні Верховна Рада провалила голосування за включення в порядок денний пакету законопроектів про медичну реформу. Зокрема, розгляд реформи не підтримали фракції БПП, Радикальної партії та Батьківщини. 6 червня парламент повторно розглядатиме питання винесення до сесійної зали цього пакету законопроектів.

До акції приєдналися 55 міст, в тому числі Ужгород.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат