Влада Великоберезнянщини влаштувала “лісову” війну з конкурентами

admin 22.12.2016 11:04 СОЦІО

Днями окремі закарпатські сайти повідомили, що в смт. Великий Березний,   що голова Великоберезнянської ради Ярослав Шукаль (на фото) разом із 8-а депутатами райради зупинили вантажівку на угорських номерах, яка завантажувалась дровами.

Заангажованість колишнього підприємець-лісоруба очевидна, адже   Ярослав Шукаль займався вирубкою лісу   ще з часів розпаду Радянського Союзу. На сьогоднішній день його родина має у власності досить потужне підприємство у Великому Березному, рубає ліс і продає за кордон.

Ставши головою Великоберезнянської райради Ярослав Шукаль почав використовувати посаду для тиску на голову Великоберезнянського держлісгоспу та директора Ужанського нацпарку щоб лісосировину виділяли тільки його людям. Дійшов до того що на своїх підставних підприємців скупив на аукціоні всі лоти в Держлісгоспі, тобто, проводить дії для тотального контролю за лісосировиною, таким чином виживаючи всіх своїх конкурентів, які працюють у Великоберезнянському районі.

Щодо Ужанського нацпарку застосовує тиск у вигляді рішень райради, в якій має більшість і яка складається з депутатів аграріїв та прихильників “Єдиного центру”. Недавно по незаконному рішенню організованого Ярославом Шукалем у Великоберезнянській райраді щодо Ужанського нацпарку ”Про незадовільну роботу   в лісогосподарюванні”, треба розуміти так, що нацпарк не задовільняє апетити голови райради в лісосировині, місцевий суд виніс ухвалу про незаконність цього рішення, яке порушує Конституцію України та закони України.

Але Я. Шукаль на цьому не зупиняється. 16 грудня він зі своїма поплічниками – єцунами обмежує діяльність підприємця Бодак Катерини. Вони свавільно блокують рух вантажівки, захоплюють вантажівку з товаром (дровами), який куплений підприємцем в законний спосіб, потім пишуть цинічну заяву в поліцію, що підозрюють в фальшивості документації підприємця.

Викликана поліція і слідчий бачать, що   наявні всі документиякі, але під тиском ”господаря Березнянщини Шукаля” затримують вантажівку. Цими незаконними діями перешкоджають   підприємницькій діяльності.

20 грудня Великоберезнянський райсуд визнає законними власність на товар підприємця Бодак Катерини. Шукаль для подальшого блокування свого конкурента разом з поплічниками пише апеляцію на ухвалу Великоберезнянського суду щодо незаконних його дій. Такими діями Шукаль наносить збитки своєму конкуренту Бодак К. бо у тої простоює транспорт та товар, яким не може розпорядитися.

Підприємці обурені діями чиновника у якого зарплата 15 тис. грн, котру він отримує з податків.

Виникає питання чи можливо у законний спосіб зупинити свавілля чинуші Ярослава Шукаля, який використовує посаду голови райради для гноблення інших підприємців? І до яких пір посадовець буде продовжувати займатися підприємницькою діяльністю через підставних осіб та розкрадати гравій з річки Уж та ліс Березнянщини?

Чи його належність до мукачівського кримінального клану позволяє йому нищити у незаконний спосіб своїх конкурентів?

Олег Новосад

trubyna.org.ua

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат