В Ужгороді освятили меморіальний надпис на честь Давида Гамсахурдії (ФОТО)

admin 25.11.2016 10:41 СОЦІО

 

24 листопада на площі імені майора Віталія Постолакі в Ужгороді відбулося   освячення надпису викарбуваного на меморіальній плиті імені загиблого на сході України   Давида Гамсахурдії.

Ініціатором заходу була Ужгородська філія “Асоціації інвалідів АТО”.

hamsahurdiya2До вшанування пам’яті патріота України долучилися учасники бойових дій на Сході України, студенти кафедри військової підготовки УжНУ на чолі з майором Петром Невеселим, дітки з ДНЗ № 30 разом із завідувачкою Ганною Благою, , представники громадськості, побратими, рідні та друзі загиблого.

Давид Гамсахурдія проходив військову службу в складі 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади, 16 вересня   отримав важкі осколкові поранення під час обстрілу шахти Бутівка. Осколок міни застряг у мозку Давида, йому перебило хребет та стегнову кістку.Три тижні медики лікарні ім. Мечникова в Дніпрі боролися за його життя, проте вивести хлопця із коми так і не вдалося. 12 жовтня 25-річного Давида з військовими почестями поховали на Пагорбі Слави в Ужгороді.

Під час поминальної літії, яку провели священники Української Автокефальної Православної Церкви, військовий комісар Ужгородського ОМВК підполковник Микола Журавльов сказав, що відчуває частку і своєї провини у загибелі Давида, адже він умовляв його не йти на війну бо він єдина дитина в родині, на що Давид відповів: “Якщо не я, то хто?”.

Трибуна

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат