Закарпаття облисіє і згине…

14.10.2016 15:59 СОЦІО

Євросоюз не дасть Україні гроші, поки влада не дозволить вивозити в Європу наш кругляк.

Як пише «Дзеркало тижня», Україна може отримати черговий (другий за рахунком) транш на 600 млн. євро макрофінансової допомоги від Євросоюзу тільки після виконання всіх вимог Брюсселя. А їх залишилося дві — це необхідність скасування мораторію на експорт лісу з України та врегулювання надання соціальної допомоги внутрішнім переселенцям. Про це на прес-конференції в Києві в понеділок 10 жовтня заявив новий глава представництва ЄС в Україні, посол Хьюг Мінгареллі.

«Є ряд умов, передбачених для надання цих коштів. Більшість із них було виконано і залишаються дві умови, які ще необхідно виконати: перше — це скасування заборони на експорт лісу і друге — це виплата соціальної допомоги внутрішнім переселенцям», — сказав посол ЄС. «Ми всі сподіваємося, що з’явиться можливість надати цей транш Україні в най­ближчому майбутньому. Я не можу поки назвати конкретні терміни», — сказав він, додавши, що на сьогодні обговорення цих питань ще проходить між європейськими представники та українською владою.

Нинішній українській владі потрібні гроші, бо вона самостійно не впорається з кризою. Гроші є в олігархів, які свого часу блюзнірськи пограбували Україну, однак при владі в нас також олігархи.

Політик Анатолій Гриценко так прокоментував можливість дозволу на вивіз українського лісу.

«Євросоюз дає уряду Порошенка—Гройсмана 600 млн. євро за умови, що вони знищать наші ліси і робочі місця вітчизняної дерево­обробної галузі. Тоді наступні транші — в обмін на що? Експорт чорнозему? Органів? Парламент не повинен давати згоди на нищівні для країни транші. Що робити? Пишіть, дзвоніть, ідіть на прийом до депутатів і ставте їм свої вимоги. Рада має повноваження і повинна це зупинити!»

Дозвіл на вивезення кругляка найболісніше вдарить по нашій області, однак місцеві політики поки що мовчать. Тільки закарпатський політик Сергій Ратушняк із цього приводу написав коротке звернення до влади:

«Панові президентові Порошенку, уряду, парламенту України.

Ні — вивезенню лісу-кругляка! Це злочин проти України. Десятки тисяч сімей українців годуються і живуть виключно з переробки сировинної деревини. Всі вони будуть викинуті на соціальне узбіччя.

Ні — міжнародним кредитам, що розкрадаються і отримуються на умовах приниження, образи і знищення української нації».

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат