"Закарпатгаз" обіцяє бути нещадним (ФОТО)

admin 01.12.2015 09:58 СОЦІО

ПАТ «Закарпатгаз»: З «ноу-хау» «кулібіних» з багатоповерхівок боротимемось нещадно.

…Один з ранкових дзвінків понеділка в аварійно-диспетчерську службу (АДС) ПАТ «Закарпатгаз» здивував загадковістю: мешканець двадцятої квартири, що на п’ятому поверсі будинку №59 по вулиці Грушевського, бив на сполох через дим, який звідкілясь поступово заповнював його оселю. З переляку чоловік викликав і ДСНС, і пожежників, і ЖРЕР, і газівників. АДС ПАТ «Закарпатгазу», оскільки безпосередньо в квартирі скаржника з газоспоживаючим обладнанням все було гаразд, підключила з метою з’ясування причин задимленості невідомого походження службу внутрішньо будинкових мереж. Фахівці почали оглядати всі помешкання під’їзду...

- Коли, нарешті, з тяжкою бідою нас допустили в квартиру №14 на другому поверсі, - розповідає старший майстер Галина Голубка, - ми побачили те, від чого волосся стало дибки. Через три кімнати квартири під стелею тягнулася сантиметрів 15 у діаметрі труба, спрямована від саморобної «буржуйки»   у димохід, який, як виявилося, розгерметизувався. Адже від газу продукти згоряння – одні, а від твердого палива – інші.

У подальших діях газовики були невблаганними. Повністю перекрили подачу газу на стояк, що постачав його усім п’ятьом квартирам, й повідомили ЖРЕР №5 та міську владу про неординарну подію з вердиктом: газопостачання не буде відновлено, поки працівники ЖРЕРу не перевірять стан димових та вентиляційних каналів й не нададуть відповідних актів.

- Звісно, як стверджує народна мудрість: «що голіший, то мудріший». Саме висока ціна на газ змушує споживачів до таких дій, - коментує ситуацію начальник управління експлуатації систем газопостачання товариства Зіновія Стецків. – Проте з будь-якими «ноу-хау» «кулібіних» з багатоповерхівок боротимемось нещадно, адже їх «винаходи» - безпосередня загроза здоров’ю та життя сусідів. Така самодіяльність може призвести до чималих жертв!

Як з’ясувалося, власник 14-ої квартири Петро Б. дійсно боргує за спожитий природний газ понад 1160 гривень. Котел автономного опалення у нього не зареєстрований. А за період з 23 жовтня по 21 листопада, незважаючи на застосовану «новацію», спалив ще понад 180 куб. м газу.

admin


За матеріалами регіональної газової компанії "Закарпатгаз"

ТЕГИ : газ

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат