Вілкул: Введення НС у Донецькій і Луганській областях - запізніле рішення

admin 29.01.2015 12:47 СОЦІО

Уряду знадобилося більше ніж півроку, щоб відреагувати на тисячі загиблих і поранених, на сотні тисяч біженців ..

Ще влітку минулого року я звернувся до керівництва країни з пропозицією створити Національний гуманітарний штаб.
Я два роки очолював Держкомісію з надзвичайних ситуацій і прекрасно розумію, що необхідно створити Систему координації всіх структур по всій країні - і МНС, і армії, і мінохоронздоров'я, і сотень тисяч волонтерів для надання допомоги мирним жителям, армії, містам і районам, які постраждали в результаті АТО. І при цьому обов'язково забезпечити прозорість використання сотень мільйонів, мільярдів гривень, які виділялися державою. А головне - треба забезпечити адресність та ефективність допомоги, - сказав в Маріуполі Олександр Вілкул, один з лідерів Опозиційного блоку на зустрічі з представниками трудових колективів міста.

- Введення урядом надзвичайного стану, насамперед, забезпечить більш жорстку координацію між структурами, в тому числі - з Державною службою з надзвичайних ситуацій.
Це також відкриє доступ до ресурсів Держрезерву та резервного фонду Кабінету міністрів. Тому що зараз необхідно оперативно відновлювати житло, забезпечувати людей теплом, харчуванням ...
Спроститься і процедура тендерних закупівель. Громадськість, звичайно ж, повинна забезпечити контроль за витрачанням цих коштів. Але головне, звичайно, щоб люди отримали необхідну допомогу, - підкреслив Вілкул.

Він підкреслив, що фракція Опозиційного Блоку вимагатиме звіт від уряду і за витрачанням коштів, і щодо проведення робіт і надання допомоги.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат