В Україні мають намір реалізувати систему комунального транспорту

admin 05.10.2015 10:34 СОЦІО

- У Дніпропетровську буде відновлена ​​система комунального транспорту, яка дозволить знизити вартість проїзду і забезпечити міські пільги для пенсіонерів, студентів, школярів та інших категорій громадян, яким центральна влада скасовує пільги. Для цього будуть придбані комфортні автобуси великої місткості.

Крім того, ми введемо єдиний електронний квиток і зонування, як прийнято в Європі: не справедливо, коли людина, що їде з комунар на Тополь платить стільки ж, скільки їде з Комунара в центр, - заявив кандидат у мери Дніпропетровська, народний депутат Олександр Вілкул у ході зустрічі з колективом підприємства «Днепрокожгалантерея».

Сотуднікі підприємства звернулися до Вілкулу з проханням відрегулювати систему громадського транспорту в Дніпропетровську.
- Це не тільки наша проблема, це проблема для більшості городян: рух маршруток не відрегульовано, тарифи високі, і на них немає ніякої управи, - каже Вікторія Вулах, директор підприємства.

- У всьому світі маршрутки - не основний вид транспорту. А у нас - по-суті основною. Маршрутки можуть бути допоміжною системою. Потрібно відновити систему комунального транспорту з автобусами великої місткості. Я спеціально їздив в Будапешт і вивчав їхній досвід. Там це впровадили за кілька років. І ми зробимо, - підкреслив Вілкул.

 
Крім того він розповів, що його програма передбачає системну модернізацію зупиночних пунктів:
- Повинні бути обладнані так звані «розумні» зупинки, де є електронне табло з інформацією про строк прибуття того чи іншого громадського транспорту.

- Ще що ми реалізуємо - це звільнимо крайню праву смугу для громадського транспорту. У Європі вона відокремлена жовтою смугою і всі знають, що на неї ні в якому разі не можна заїхати або припаркуватися - колосальні штрафи. Але в результаті люди, які їдуть в громадському транспорті швидше переміщаються по місту і не стоять в пробках.
Створення можливості комфортного та оперативного переміщення на громадському транспорті дозволить і повернути так звані експреси. Я пам'ятаю був 60 маршрут - з Тополя на Речпорт. Він всього одну зупинку за маршрутом робив - в Центрі, і потім на Речпорт. Всі вже придумано, просто багато запущено і занедбане. Треба брати найкращі практики та впроваджувати, - зазначив кандидат у мери.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат