Чехи дадуть гроші на освіту у Закарпатті

admin 31.07.2015 11:23 СОЦІО

Делегація із краю Височина Чеської Республіки у рамках візиту на Закарпаття нещодавно устрілась із керівником краю Геннадієм Москалем.

У складі делегації керуючий справами крайової ради краю Височина з питань соціального захисту населення Петер Крчал, спеціаліст-експерт в управлінні крайового уряду з питань соціального захисту населення Марек Гомолка та начальник відділу в управлінні крайового уряду з питань захисту населення Роман Сікора.

Представники Чеської Республіки насамперед розповіли голові ОДА про співпрацю двох регіонів. Як повідомив Петер Крчал, в нинішньому році програма співпраці з краєм Височина включає 20 спільних інвестиційних проектів, переважно у освітній та соціальній сфері Закарпаття. На їх реалізацію край Височина виділяє 6 мільйонів чеських крон. В обласному бюджеті на виконання цих проектів також передбачено понад 5 мільйонів гривень.

Петер Крчал також висловив сподівання, що співпраця над спільними проектами із новим керівником Закарпаття буде плідною та запросив Геннадія Москаля відвідати Чехію.

Керівник краю, у свою чергу, побажав гостям плідної праці на Закарпатті та приємного відпочинку, адже делегація має намір ознайомитися з роботою Виноградівського геріатричного пансіонату та Виноградівського дитячого будинку-інтернат. У планах чехів також візит на Тячівщину та відвідини інтернатних закладів Мукачева.

admin


За матеріалами прес-служби Закарпатської ОДА

ТЕГИ : освіта

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат