Губернатор Москаль обговорив мукачівські події з представниками нацменшин (ФОТО)

admin 31.07.2015 10:52 СОЦІО

 

Геннадій Москаль: Міністр освіти – уродженець Закарпаття. Він, як ніхто повинен розуміти проблеми національних меншин краю.

Вислухати проблеми, які найбільше турбують представників національних меншин Закарпаття і потребують вирішення на рівні обласної адміністрації,   Кабінету Міністрів, Верховної Ради чи Президента України – з цією метою зустрівся у четвер, 30 липня голова ОДА з керівниками обласних національно-культурних товариств.   Геннадій Москаль запросив присутніх до діалогу, щоб детально ознайомитися з питаннями національних меншин краю.
       
Спільною темою у всіх виступаючих під час зустрічі були сумнозвісні мукачівські події. Присутні висловили занепокоєння, що це заплямувало репутацію Закарпаття, як мирного і багатонаціонального краю. Як наслідок – відтік туристів та налякані інвестори, які мають підприємства в краї.
       
Геннадій Москаль запевнив, зі свого боку робить все можливе, аби така ситуація більше не повторилась. «Ми не можемо зараз відвести час назад. Те, що сталося, вже не повернемо і не виправимо. Але зараз всі наші сили направлені на те, щоб більше такого не допустити», - наголосив керівник краю.
       
Представники найчисельніших національних меншин краю підняли перед Геннадієм Москалем і питання звуження їхніх прав при доступі до вищих навчальних закладів, адже румуни, угорці та словаки Закарпаття не мають можливості складати ЗНО на рідній мові, оскільки тести на цих мовах не включені у перелік незалежного тестування. Керівник краю висловив свою підтримку в цьому питанні. «Міністр освіти – уродженець Закарпаття, - зазначив Геннадій Москаль. - Він, як ніхто повинен розуміти проблеми освіти національних меншин краю. З усіх піднятих вами питань підготуємо листи до міністерства освіти, щоб вирішити їх. Як тільки будуть призначені керівники районів, я відвідаю кожен, щоб на місці вивчити всі проблеми та спільно з місцевою владою вирішувати їх», - резюмував Геннадій Москаль.

admin


За матеріалами прес-служби Закарпатської ОДА

ТЕГИ : геннадій москальМукачевонацменшини

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат