Тячівський військком Ігор Тищук : «Солдатів строкової служби не направлятимуть в зону АТО»

admin 16.04.2015 13:47 СОЦІО

У квітні,   згідно Указу Президента, Головнокомандувача збройних сил України розпочався призив на строкову службу, який здійснюється для забезпечення боєздатності військових частин нашої держави.


Загалом у 2015 році планується провести призов 40 тисяч громадян на строкову військову службу. Також відповідно планового завдання,   яке поставлено перед Тячівським   районним військовим комісаріатом,   певну кількість осіб буде призвано і з нашого району. За словами військового комісара Ігоря Тищука солдатів не направлятимуть у зону АТО.
Спочатку новобранці будуть проходити   підготовку в п'яти навчальних центрах Збройних Сил України. А саме,   у таких містах як Полтава, Житомир, Васильків, смт Десна   та   Старичі. І вже після цього вони   замінять військовослужбовців строкової служби в пунктах постійної дислокації військових частин. У зону проведення антитерористичної операції військовослужбовці строкової служби йти не   будуть,-   ще раз наголошує військовий комісар Ігор Тищук.
Зокрема, комплектуватимуться військові частини,   які розташовані у Київській та Львівській областях, при чому в столиці   - для служби в президентському полку та бригаді з охорони генерального штабу. Однак як зазначає військовий комісар, щоб сюди   потрапити потрібно пройти дуже суворий критерій відбору як за станом фізичної підготовки так і моральній стійкості духу.
Для прикладу,   для роти почесної варти вимоги до кандидатів такі: повна сім’я, ерудит, відсутність травм навіть з дитинства,   зріст - 182-185 см., на тілі не має бути жодної плями тощо.
В основному ж,   майже 80 відсотків строковиків буде направлено   у підрозділи МВС, що надасть змогу після армії   продовжити кар’єру на міліцейській службі. На сьогодні це приваблива пропозиція для молодих чоловіків, оскільки найближчим часом в Україні буде реорганізовано дану службу,   тож з’явиться перспектива   влаштуватися на роботу.
Потрапляють під призив в армію чоловіки, котрим виповнилось 20 років і які не мають права на відстрочку. Однак ставати на облік хлопці повинні, як і раніше, у 18 років.. За наказом президента, призиватимуть і тих, кому ще не виповнилось 27 років. А після 25 років за законом призовники знімаються з обліку. Відтак призвати чоловіків від 25 до 27 років можуть лише за їхнім власним бажанням, після написання заяви у військкоматі.
Термін строкової служби становить півтора року, а для громадян з вищою освітою – один рік. До речі, за строковиками зберігатиметься місце роботи під час служби,   також їм нараховуватиметься трудовий стаж та   зарплата.
На сьогодні в нашій державі відбувається процес відродження армії і престиж військового,   докладається максимум зусиль для забезпечення обороноздатності країни, - продовжує тему   військовий комісар Ігор Тищук, - Тож закликаємо всіх чоловіків Тячівщини призовного віку долучитися до таких важливих етапів у житті України,   з’явитися у військкомат для оформлення всіх документів з проходження служби в армії. Захищати власну країну — священний обов'язок кожного громадянина.
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат