Ціни на бензин та дизпаливо ще ростимуть, хоч нафта дешевшає

admin 19.12.2014 11:26 СОЦІО

Попри інформацію про різке зниження цін на нафту, бензин в Україні продовжує дорожчати. Чому так відбувається і чого чекати до Нового року?


Як інформує сайт «ОККО», літр А-95 бензину в середньому коштує 18,5 грн.
Енергетичний експерт Сергій Куюн констатує, що з початку року бензин в Україні значно подорожчав. Також, за словами, енергетичного експерта українці стали менше купувати бензин, пише УНН. «З початку року ціна на бензин вже підвищилася в півтори рази. Крім того, з початку поточного року щомісячно фіксується спад покупки бензину на 25% – у порівнянні із минулорічними показниками», – наголосив експерт. За словами Сергія Куюна, подорожчання бензину в Україні відбувається виключно через девальвацію гривні.
«Українці не бачать зниження цін на паливо через те, що сприятливий фактор падіння цін на нафту на 40% повністю знівельовано зростанням курсу долара вже більш ніж на 100%. Зараз вона становить 0,9 доларів США за літр, це якщо 60 доларів за барель. А далі беремо діючий курс і перемножуємо. Бензин – це як іномарка, на 90% ціна складається із валюти. І ціна на нього буде коливатися разом із курсом», – пояснив він.
Директор енергетичних проектів центру «Психея» Геннадій Рябцев пояснив: «Ті події, які відбуваються на міжбанку, не залишають трейдерам вибору окрім як підвищувати вартість нафтопродуктів. Оскільки їм необхідно зараз виручити вже більше гривні для того, щоб мати можливість купити нову партію нафтопродуктів. Тим більше напередодні новорічних і різдвяних свят. Прогнози на найближче майбутнє у експертів паливного ринку теж не оптимістичні. Ціна бензину буде рости до тих пір, поки не буде стабілізовано курс гривні. Або у всякому разі, поки трейдери не отримають можливість його прогнозувати хоча б на два-три тижні», пише Сегодня.
Президент асоціації «Об’єднання операторів ринку нафтопродуктів України» Леонід Косянчук прогнозує, що бензин та дизпаливо подорожчали на 50-60 коп./літр – до 18-18,5 грн/літр. До Нового року ціна на імпортне паливо має вирости ще на 3 грн/літр, адже нову партію бензину в Україні закуповуватимуть за долар з курсом 20-22 грн, пише Сегодня.

tvoemisto.tv

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат