Зупинка владою вантажоперевезень залізницею - загроза для всієї економіки України

admin 19.12.2014 10:47 СОЦІО

Безграмотні дії Уряду, яка не забезпечила «Укрзалізницю» паливом і зупинило поставки вітчизняної продукції залізницею, щодня завдає економіці країни і промисловим підприємствам мільйони гривень збитків.

Про це заявив народний депутат України, один з лідерів Опозиційного блоку Олександр Вілкул.

Через відсутність палива для локомотивів сотні вагонів з продукцією українських підприємств вже кілька днів стоять покинутими на Одеській залізниці. Аналогічна проблема на Придніпровській і Донецькій залізницях.

Олександр Вілкул, який багато років очолював найбільші промислові підприємства гірничо-металургійної галузі, підкреслив, що «зараз під загрозою розриву знаходяться контракти на поставку української продукції, країну очікує зупинка підприємств і портів, сотні тисяч людей можуть втратити роботу».

Опозиційний блок вимагає від влади негайно відновити залізничні перевезення, а від правоохоронних органів - знайти винних в події.

- Це виглядає як диверсія проти всієї країни. Адже промислові підприємства - це найбільші платники податків, від роботи яких залежить виплата пенсій і соціальних допомог мільйонам українських громадян. А розрив контрактів з міжнародними партнерами призведе до того, що Україна недоотримає валюту від продажу продукції, що ще більше послабить гривню, - сказав Вілкул.

До такого транспортного колапсу призвели неграмотна державна політика уряду у сфері розвитку залізничного транспорту та організаційні прорахунки чиновників. Через відсутність дизельного палива для заправки локомотивів на сьогоднішній день Одеська залізниця вже не приймає 435 вагонів, які повинні були доставити промпродукціюзаказчікам, а також для подальшої перевалки в портах Миколаївської, Херсонської та Одеської областей.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат