В УжНУ розпочинають розробку нової стратегії вишу (ВІДЕО)

Rionews 01.09.2014 14:42 СОЦІО

Про підсумки роботи УжНУ у 2013-2014 навчальному році, а також плани вишу на наступний рік, який розпочнеться за кілька днів, говорили 29 серпня під час урочистого розширеного засідання Вченої ради з участю всіх охочих.

Цього дня до УжНУ завітали й почесні гості – перший заступник голови Закарпатської обласної адміністрації Андрій Сербайло, Генеральний консул Словацької Республіки Янка Бур’янова, консул Генерального консульства Угорщини в Ужгороді Денеш Балог, - повідомляє Медіацентр УжНУ.

Досягнення УжНУ в навчальному році, що минув, а також стратегію розвитку озвучив ректор УжНУ Володимир Смоланка. Після урочистого засідання у ректораті тривала прес-конференція, під час якої ректор і проректори відповідали на запитання журналістів крайових ЗМІ.

Про студентів-іноземців, фінансові справи в УжНУ, а також інформацію про те, чи буде ректор УжНУ балотуватися у депутати, ми вже повідомляли раніше. Читайте за лінками.

У суботньому номері, а також за цим лінком читайте про підсумки вступної кампанії в УжНУ.

УжНУ здійснює нині підготовку фахівців за 43 напрямами. У структурі вишу є 22 факультети, а також Природничо-гуманітарний коледж. В УжНУ працює 1238 науково-педагогічні працівники, серед яких 147 докторів наук, 605 кандидатів наук, 11 лауреатів державної премії у галузі науки і техніки, 2 члени-кореспонденти НАН України.

Під час засідання Вченої ради Володимир Смоланка вручив атестати професорів і доцентів науковцям, які здобули звання цього року, а також привітав університетських ювілярів. Серед пріоритетів ректора УжНУ, які він визначав у передвиборчій програмі й уже зреалізував – демократичне управління у виші, оприлюднення рішень Вченої ради на сайті вишу, відновлення процесу переатестації кадрів.

Розпочата клопітка робота з реорганізації вишу: ліквідовано інститути, кафедру економічної теорії повернули до складу економічного факультету. До кінця року мають об’єднати бездротовою мережею вай-фай всі корпуси вишу. Завдяки цьому в УжНУ буде здійснюватися електронний документообіг.

Пріоритетом УжНУ є модернізація освіти, забезпеченння її конкурентоспроможності, ефективне управління, реорганізація вишу, розвиток науки, впровадження інновацій. Цього року УжНУ планує вступити до Асоціації європейських університетів, реорганізувати Науковий парк, заснувати Асоціацію випускників і благодійників. Готові у виші й до громадського контролю за його діяльністю.

До розробки Стратегії розвитку УжНУ ректор запрошує всіх охочих, а також наголошує, що реформування діяльності вишу буде здійснюватися відповідно до норм нового Закону України «Про вищу освіту».

Rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат