У Закарпатті працюватимуть котли на альтернативному паливі

admin 28.07.2014 10:04 СОЦІО

В області погоджені об’єкти бюджетної сфери, де будуть встановлені котли на альтернативному паливі.

Нещодавно в Ужгороді провели засідання постійної Комісії з питань розвитку продуктивних сил виробничої інфраструктури, банківської діяльності та інвестицій.

На комісії розглядались питання щодо уточнення переліку закладів бюджетної сфери, які пропонуються для розроблення проектно-кошторисної документації по реконструкції систем теплопостачання, шляхом   встановлення твердопаливних котлів, що працюють на місцевих видах палива в рамках Програми енергозбереження Закарпатської області.

Результати засідання комісії прокоментував директор департаменту житлово-комунального господарства, будівництва та інфраструктури ОДА Віктор Лукеча:
- До цього часу облдержадміністрація звернулася до всіх РДА, щоб ті в свою чергу погодили з районними радами, міськвиконкомами щодо надання пропозицій комплексного підходу і стратегічного бачення переходу бюджетної сфери на альтернативне опалення. В результаті, був розроблений план, який реалізовуватиметься протягом трьох років. Районами були подані пропозиції щодо об’єктів, які потрібно перевести на альтернативне паливо.

Після обговорення зведених пропозицій, було визначено 18 об’єктів на 2014 рік. Також прийнято рішення щодо
комплексного підходу та бачення роботи у 2015 і 2016 році.
Так, цьогоріч у перелік об’єктів, де будуть встановлені котли, що працюватимуть на альтернативних видах палива, потрапили окремі школи та ДНЗ Берегівського, Виноградівського, Іршавського, Міжгірського, Перечинського, Мукачівського, Свалявського, Тячівського, Ужгородського, Великоберезнянського районів, смт. Міжгір’я, м. Мукачево.
Плануємо протягом місяця вже мати перелік проектно-кошторисних документацій на всі об’єкти для того, щоб включити їх у першочергові заходи щодо реалізації на території Закарпатської області ще у 2014 році.

admin


За матеріалами прес-центру Закарпатської ОДА

ТЕГИ : альтернативне паливо

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат