Міністр екології відвідав закарпатських ведмедів (ФОТО)  

admin 26.03.2013 09:23 СОЦІО

 

Саме цей об’єкт, що знаходиться на Міжгірщині, 25 березня відвідав Олег Проскуряков разом із головою обласної адміністрації Олександром Ледидою.

Центр на території НПП «Синевир» споруджено у 2011 році. Його на площа - 12,24 га.   Загалом тут може знаходитися до 30 клишоногих. Наразі у центрі – 9 ведмедів. Здебільшого це тварини, що утримувалися у поганих умовах з порушенням природоохоронного законодавства. Проте останній мешканець – бурий ведмідь з Рівного, нещодавно оселився тут з доброї волі господарів. Одна з ведмедиць ще у грудні залягла у сплячку, що неабияк радує тутешніх працівників. Адже свідчить, що тварина повністю адаптувалася до умов життя у новому середовищі.
Як розповів директор НПП «Синевир» Микола Дербак, сам центр і далі удосконалюватиметься:
Це в першу чергу стосується добудови дороги, облаштування рекреаційних місць на території центру. Готується документація на облаштування   відеоспостереження. Фінансування надасть і міністерство. Що ж до перспектив, то варто зазначити: якщо у Румунії на 8-ми гектарах знаходяться 63 ведмеді, у нас – 12 гектарів. Тому можна говорити і про додаткове облаштування місць.
Олег Проскуряков залишився задоволений тим, що побачив на території центру:
Дуже добре, що є такі об’єкти, як центр реабілітації для бурих ведмедів. Ці тварини постраждали від людей, тому саме люди і повинні їм допомагати. Як на мене, то це дуже благородна справа.
Довідково. Відкрито реабілітаційний центр для бурих ведмедів у 2011 році   на території Національного природного парку «Синевир». Тут проходять   реабілітацію бурі ведмеді, які зазнали жорстокого поводження, конфісковані тварини. Побудувати реабілітаційний центр для бурих ведмедів вирішено в НПП «Синевир» не випадково, адже ця територія за ландшафтними та кліматичними умовами відповідає природному середовищу їх існування.

admin


За матеріалами прес-центру Закарпатської ОДА

ТЕГИ : ведмедіОлег ПроскуряковЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат