В економічного факультету УжНУ вийшла з ладу теплотраса

admin 09.01.2013 16:10 СОЦІО

Теплотраса, за допомогою якою опалювався економічний факультет УжНУ, вийшла з ладу:   частина обладнання прогнила, люки затоплені каналізаційними нечистотами.

Як виявилося, факультет опалюється від котельні, що розташована на відстані понад 2 км від самої будівлі - у районі гуртожитку № 1, що на вул. Митній, а теплотраса проходить під кількома вулицями Ужгорода. Таким чином університет опалював не тільки свої приміщення, а й декілька вулиць обласного центру.

Днями ця теплотраса одразу у кількох місцях вийшла з ладу у зв’язку зі зношеністю. Частина обладнання просто прогнила.

Під час намагання усунути аварію власними силами працівники університету виявили, що усі люки і власне теплотраса затоплені фекаліями. Для того, щоб її відремонтувати, потрібно розкопати близько 2 км тротуарів та проїжджої частини обласного центру, відновлення яких коштувало б значну суму, якої у бюджеті наразі взагалі немає.

У зв’язку з цим ректор УжНУ, доктор технічних наук, професор Федір Ващук прийняв рішення захоронити цю теплотрасу під землю, де вона і розташована, і розпочати роботу з будівництва автономної котельні у будівлі колишнього економічного факультету – так, як це вже давно зроблено сусідами університету – обласним статуправлінням та дитячою міською поліклінікою.

При огляді комісією на чолі з ректором технічних приміщень економічного факультету було встановлено, що подача електроенергії тут здійснюється за тимчасовою схемою і у будь-який момент може вийти з ладу, оскільки основний силовий кабель уже третій рік перерізаний і не відновлений.

Як відомо, за останні 20 років в УжНУ практично не вкладалися кошти в оновлення мереж енергозабезпечення та комунікаційних мереж, що забезпечують життєдіяльність установи. Прикладом безгосподарності є система теплозабезпечення будівлі колишнього економічного факультету неподалік пл. Народної, що й призвело до аварійної ситуації, - повідомляє прес-служба УжНУ.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат