На Закарпатті прийняли програму зайнятості населення

admin 21.03.2013 15:39 СОЦІО

На черговій, XIII сесії обласної ради народні обранці затвердили обласну програму зайнятості населення на період до 2017 року.

Основною метою програми є здійснення активної політики на ринку праці, підвищення ефективності використання трудового потенціалу області, реалізація державних гарантій щодо зайнятості громадян, посилення мотивації до легальної продуктивної зайнятості. В рамках програми планується моніторити ситуацію з ліквідації робочих місць, проводити   інформаційні семінари з питань зайнятості та організації підприємницької діяльності, організовувати громадські роботи для безробітних.
На початок року на   Закарпатті працевлаштовано майже 538 тисяч краян. Рівень безробіття становить 7,9%.   Протягом 2012 року в області створено 23,6 тисяч нових робочих місць, на дотаційні робочі місця було працевлаштовано 1744 безробітних, одноразову виплату допомоги з безробіття для організації власної справи одержав 261 безробітний. Чисельність незайнятих осіб, задіяних у громадських роботах, за 2012 рік становила 6,4 тисяч осіб.
До 2017 року планується збільшити кількість працевлаштованих краян до 545 тисяч та зменшити рівень безробіття до 7,3%. Кількість працевлаштованих людей з обмеженими можливостями планують збільшити з 6930 до 7207 осіб у 2017 році.
Джерело: прес-служба облради  

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат