«Карпатська Січ» відкрила меморіальну дошку Івану Рогачу

admin 19.03.2013 11:18 СОЦІО

14 березня в смт Великий Березний по вул. Корятовича, 1 відбулось відкриття та освячення меморіальної дошки Івану Рогачу, який був заступником голови Організації Народної Оборони «Карпатська Січ», членом Головної Команди і військовим писарем «Карпатської Січі», секретарем Президента А. Волошина, членом проводу ОУН, головним редактором тижневика «Українське слово» (1941).

Захід був приурочений до 74-ї річниці проголошення Карпатської України. Ініціаторами виступив спортивно-патріотичний рух “Карпатська Січ”, який провів цей захід разом з родиною Рогачів.

Освячення проводив отець Василь від Мукачівської греко-католицької єпархії. Після молитви він   розповів про Івана Рогача, його родину, яким він був та за що загинув. Висловив подяку молодим хлопцям, які зібрали людей біля будинку та не забули про націоналіста з Великого Березного, зробивши найкращий захід його пам’яті, який лише можна було зробити. “Кому ще як не молоді відроджувати патріотизм та показувати своєю дією нам, старшим, що не втрачено все, не вся молодь деградує, а є ті, які змінюють суспільство. І я вірю, що з часом вони його змінять на краще для нашої держави, а ми, старики, повинні їм в цьому допомагати та підтримувати всіма силами” .

Також з промовою виступив і активіст руху “Карпатська Січ” Руслан Каганець, який в короткій промові ще раз згадав про героїчний чин карпатських січовиків, а саме – про Івана Рогача, подякував всім присутнім, які прийшли віддати свою шану за односельця. Наголосив на тому, що такі акції продовжаться по Закарпаттю і на меті є встановити ще кілька меморіальних дощок січовикам, щоб завжди до них приходили люди та віддавали свою шану. І знали, що герої не вмирають, доки ми їх пам’ятаємо.

Прес-служба спортивно-патріотичного руху “Карпатська Січ” для Закарпаття онлайн

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат