Тячівська «Свобода»   відновила меморіальну таблицю карпатським січовикам у Солотвині

admin 18.03.2013 12:51 СОЦІО

16 березня 2013 року в Солотвині Тячівського району з нагоди 74-ї річниці Карпатської України з ініціативи Тячівської районної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" відновлено пам'ятний знак воїнам Карпатської Січі – полковнику Михайлові Колодзінському, чотару Зенону Коссаку та іншим січовикам. Меморіальну дошку було встановлено ще минулого року 16 березня під час вшанування Героїв Карпатської України. Проте за цей період над пам'яттю загиблих українців глумилися чотири рази, знищуючи пам'ятний знак.

Тячівські свободівці оновили меморіальну таблицю, яку по-варварськи руйнували сепаратисти. В період з 18 до 27 березня 2012 року зник державний символ – Тризуб, 11 квітня знищили пам'ятну дошку, залишивши на камені антиукраїнські написи, і, зрештою, вершиною цинізму став вчинок селищного голови Солотвина Юрія Ухаля, який надав дозвіл на розташування на цьому місці 8–11 травня циркових атракціонів із Хмельницького. 30 серпня відновлену меморіальну дошку знову понівечили, проте й донині правоохоронці не знайшли винних.
Захід з відновлення пам'ятного знака розпочався поминальною панахидою, яку провели священики Української Православної Церкви Київського Патріархату. У виступі голова Тячівської районної організації ВО "Свобода" Володимир Гапун звернувся до учасників акції із закликом ніколи не покладати сил у боротьбі за українську ідею, як це робили герої Карпатського краю.
"Маємо гідно продовжити справу оборонців Карпатської України, за яку вони йшли на вірну смерть. В обороні молодої держави січовики стояли до останнього набою, а згодом їхнє власне життя ставало останньою зброєю на захист державності. Україна зараз ще не така, про яку мріяли карпатські січовики, бо українофоби на різних рівнях хочуть знищити нашу державу, проте наша рука ніколи не здригнеться змінити все на користь українців", – зазначив Володимир Гапун.
У вшануванні загиблих січовиків взяли участь також свободівці Рахівщини. Насамкінець голова Рахівської районної організації ВО "Свобода" Микола Косівський відзначив високий патріотизм та жертовність молоді у творенні чину Карпатської України і закликав учасників заспівати українського славня.
Важливо відзначити той факт, що охорону акції Закарпатської ОО ВО "Свобода" (чи то від неї) забезпечувало близько 20-ти стражів порядку.
Свободівці Тячівщини також поклали квіти до пам'ятної дошки членові Сойму Карпатської України Василеві Шобеюу його рідному селі Вільхівці.
Прес-служба Закарпатської обласної організації ВО «Свобода»

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат