В обласних медзакладах Закарпаття на ліки виділяють у 6 раз більше грошей, ніж у районних

admin 22.02.2013 12:48 СОЦІО

На засіданні колегії управління охорони здоров’я Закарпатської ОДА, котре пройшло на цьому тижні у середу, медики підбили підсумки роботи галузі за 2012 рік. З детальним аналізом підсумків роботи галузі охорони здоров’я області за 2012 рік   виступив начальник управління Роман Шніцер.

В своїй доповіді Роман Іванович відзначив, що основні показники здоров’я населення області, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, мають тенденцію до покращення. Зокрема, зросла народжуваність (з 14,8 до 15,34) і знизилась смертність. Відповідно, маємо збільшення природнього приросту населення до показника +3,65 (проти +3,1 на 1000 нас.). Також за останні три роки відмічається зниження материнської, перинатальної та малюкової смертності.

Серед основних позитивів – забезпечення хворих, що знаходяться на стаціонарному лікуванні. Середня цифра витрат на медикаменти у районних лікарнях становить 18,1 грн.(вдвічі перевищує відповідний показник в державі), а в обласних закладах - 112 грн. на один ліжко-день.
Джерело: uzhgorod.in

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат