В Ужгороді говорили про створення Українського культурного центру в Пряшеві

admin 22.02.2013 12:07 СОЦІО

21 лютого в Ужгороді було представлено стратегічний транскордонний проект щодо створення Українського культурного центру в Пряшеві і Словацького центру в Ужгороді.


У прес-конференції взяли участь голова Союзу русинів-українців Словацької Республіки Петро Сокол, його заступник Павло Богдан, голова Україсько-словацького центру транскордонного співробітництва “Карпати” Вадим Пилипенко, директор Обласного організаційно-методичного центру культури Володимир Рудейчук, начальник відділу культури і туризму Ужгородської райдержадміністрації Леонтій Ленарт, завідувач сектору міжнародних зв’язків та національних меншин ООМЦК Іван Тужеляк.

У своєму виступі президент Міжнародної Асоціації “МАІРР” Наталія Носа   відзначила, що метою проекту є активізування і поглиблення співробітництва між прикордонними регіонами Словаччини та України шляхом створення інституційної та інформаційної платформи ефективної співпраці. Проект передбачає створення єдиної інформаційної бази шляхом створення спільних баз даних і проведення культурних заходів, конференцій, семінарів, круглих столів тощо. Петро Сокол розповів про роботу Союзу, співпрацю з Україною, висвітлив проблеми, що необхідно вирішувати, поділився планами на майбутнє. Павло Богдан розповів про здобутки і втрати Союзу русинів-українців. Йшлося про невпинне скорочення українських шкіл, недостатнє фінансування україномовних газет, телебачення, радіо.

Проект “Словацько-український центр культури” реалізується в рамках   Програми транскордонного співробітництва ЄІСП   Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2007–2013 рр. та фінансується спільно з Європейським Союзом у рамках Єропейського інструменту сусідства та партнерства.
Джерело: Закарпаття онлайн

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат