В Чопі обговорили порядок декларування доходів та нововведення Податкового кодексу

admin 21.02.2013 16:17 СОЦІО

Податківці Ужгородської МДПІ провели виїзний прийом платників податків у м. Чоп. Під час зустрічі з громадянами заступник начальника МДПІ Юрій Сакалош та завідувач сектору взаємодії із ЗМІ та громадськістю Ірина Рішко інформували місцевих жителів про порядок декларування доходів, які були отримані   в 2012 році.

Платники податків здати декларацію до податкового органу можуть особисто, відвідавши інспекцію, надіслати поштою з повідомленням про вручення, а також в електронній формі. Фахівці податкової пояснили порядок подання декларації про доходи в електронній формі, адже з 01 січня 2013 року платники податків мають можливість прозвітувати у режимі реального часу, не виходячи з дому.
Під час зустрічі з платниками обговорювали актуальні нововведення в Податковому кодексі України. Хорошою новиною для громадян   стало те що, якщо податок на доходи фізичних осіб було сплачено при нотаріальному посвідченні договорів від операцій продажу майна, дарування, то декларацію про майновий стан і доходи подавати не потрібно. Також громадянин звільняється від обов’язку подання Декларації у випадку отримання доходів від двох і більше податкових агентів, якщо такі доходи не перевищують 120 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного року, у 2012 році це не більше 128 тис. 760 грн.
Крім цього, Юрій Сакалош розповів платникам про запроваджений з 1 січня 2013 року податок на нерухоме майно, особливості його нарахування та сплати.


За матеріалами Ужгородської МДПІ

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат