Мукачівці самі ремонтують вулиці (ФОТО)

admin 04.09.2013 12:00 СОЦІО

 

У закарпатському місті Мукачево активісти ініціювали проведення доволі оригінальної акції «Не чекай на міську владу – засип ями на дорогах сам!» і 3 вересня, разом із жителями вулиці Росвигівської, власноруч провели ямковий ремонт дорожнього покриття.

Незвичайна громадська акція стартувала о 10 годині: водії за власні кошти закупили машину гравію та, озброївшись лопатами, засипали ями на дорогах. Рішення самим   зробити хоча б ямковий ремонт доріг у мікрорайонах, прийшло до людей після того, як стало зрозуміло, що допомоги від міської влади та єдиноцентристів, які її представляють, чекати не варто. І це не дивлячись на те, що саме у їхню компетенцію входить ремонт згаданої вулиці. Разом із тим, їздити по вщент розбитому асфальту мукачівцям доводилося щодня, через що вони постійно пошкоджували власні автівки.

Так, як зазначив один із учасників акції, підприємець Вадим Бердишев, постійні ремонти автомобілів обходилися їхнім власникам набагато дорожче, аніж придбання матеріалу, яким мукачівці залатали свою вулицю.
Що особливо приємно, акція об’єднала навколо себе та знайшла підтримку чималої кількості людей, незалежно від їхніх політичних поглядів.
У той же ж час, водії, які самотужки відремонтували дорогу, зазначили, що ніхто не знімав відповідальності із міської влади за ремонт доріг. А своїми діями вони лише намагалися привернути увагу міських чиновників на той факт, що терпіння у людей потроху закінчується:

- Меру міста разом із депутатами потрібно навчитися раціональніше розподіляти кошти міського бюджету. Наприклад, не витрачити їх на білборди із сумнівною соціальною рекламою з гаслами типу «Будь людиною – не плюй під ноги!». Адже виходить якраз навпаки: намагаючись об’їхати незліченні ями, водії плюються принаймні два рази на день, щоразу порушуючи соціальні настанови нашої мерії, - зауважили учасники акції.

- Сподіваємося, що ця акція приверне увагу міської влади до вирішення першочергових проблем міста, таких як забезпечення якісною питною водою, освітлення та ремонт вулиць, особливо міжбудинкових доріг та тротуарів.   – заявили учасники акції.

admin


За матеріалами організаторів

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат