Комуніст побив дітей у Закарпатті — "Свобода" організувала пікет (ФОТО)

admin 23.08.2013 10:47 СОЦІО

«Свобода» пікетувала Виноградівський суд у справі побиття дітей комуністом Дубляком.


21 серпня 2013 року активісти Виноградівської та Іршавської районних організацій Всеукраїнського об’єднання «Свобода» пікетували Виноградівський районний суд, де відбувалося перше судове засідання у справі побиття трьох підлітків депутатом районної ради комуністом Володимиром Дубляком.

Свободівці мали на меті привернути увагу громадськости району до цього ганебного факту, незаконного позбавлення дітей волі та вимагання 4 тис. грн. у батьків неповнолітніх. У судовому засіданні також взяли участь Володимир Палінкаш та Михайло Мочан – помічники народного депутата України, уповноваженого ВО «Свобода» на Закарпатті Валерія Чернякова.

Примітно, що перший досудовий розгляд цієї справи не дав жодного результату, і лише після звернення потерпілої сім’ї Тодавчич до народного депутата України Валерія Чернякова та озвучення ним цього ганебного факту з трибуни Верховної Ради, звернення до Генеральної прокуратури та Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини справу нарешті скерували до суду.

Судове засідання розпочалося із дивного казусу: у двох обвинувачуваних – комуніста Дубляка та його поплічника – були відсутні паспорти та водійські посвідчення; вони також намагалися домогтися закритого судового процесу. Однак суддя ухвалив рішення провадити розгляд справи у відкритому слуханні. Суд вирішив усі процедурні питання. Наступне засідання призначено на 29 серпня 2013 року.

Зі слів помічників народного депутата, у вестибюлі суду зібралася чимала група «молодиків-комуністів» на підтримку кривдників; вони вільно пересувалися приміщенням суду, ніхто у них не вимагав паспортів, не змушував проходити через рамку металошукача. Натомість свободівців до приміщення суду пропускали через рамку металодетектора.

«На превеликий жаль, такі люди зараз керують Виноградовом та районом. Вони вивозять у необмеженій кількості гравій з річки Тиса, розібрали майнові паї працівників радгоспу «8-го Березня», вони діють поза законами громадянського суспільства, купують виборців. У місті фактично немає влади – ні міський очільник, ні голова райдержадміністрації чи райради, СБУ, міліція чи прокуратура цим людям не указ. Виноградів уже тривалий час скочується до врадіївського сценарію», – прокоментував ситуацію голова Виноградівської районної організації ВО «Свобода» Володимир Палінкаш.

На виході з будівлі суду комуніста Дубляка, якого супроводжували «братки», свободівці зустріли вигуками «Ганьба комуністу Дубляку за побиття дітей!», на що той відреагував лайкою й погрозами. Як розповіли виноградівці, один із Дублякових «братків-комуністів» у барі біля суду відверто заявляв, мовляв, дітей треба було не бити, а вбити і закопати…

Закарпатська обласна організація ВО «Свобода» вимагає справедливого правосуддя у порушеній кримінальній справі, а також закликає громадськість Виноградівщини не бути байдужими, щоби слідом за побитими комуністом Дубляком дітьми не з’явилися нові потерпілі.

admin


За матеріалами прес-служби Закарпатської обласної організації ВО «Свобода»

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат