Банкіри вчитимуть закарпатську малечу рахувати гроші

admin 09.08.2013 13:15 СОЦІО

Викладачі – учасники експериментального викладання курсу "Фінансова грамотність", волонтери партнерських організацій, які отримали відповідну теоретичну та практичну підготовку, проводять заняття з дітьми та підлітками віком від 9 до 16 років у всіх регіонах України.

Національний банк України відповідно до Плану заходів з підвищення рівня фінансової грамотності населення України на 2013 рік (далі – План заходів) спільно з Міністерством освіти і науки України протягом липня-серпня цього року організував проведення з дітьми та підлітками, які перебувають у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, циклу занять на основі курсів "Фінансова грамотність" та "Фінансове виховання".

Наразі з підвищення фінансової грамотності населення України реалізуються такі проекти, як експериментальне викладання курсу "Фінансова грамотність" у 10 класах загальноосвітніх шкіл України за підтримки FINREP, викладання факультативного шкільного курсу "Фінансове виховання" для 7, 8 класів, всеукраїнський медіа-тур Незалежної асоціації банків України, всеукраїнський презентаційний тур шкільного курсу "Фінансова грамотність".

До кінця року будуть реалізовані публічні заходи, спрямовані на підвищення фінансової грамотності широких верств населення, зокрема, Всеукраїнський тиждень фінансової грамотності та Всесвітній день заощаджень в Україні. До реалізації проекту долучатимуться організації фінансового сектору, місцеві органи влади, громадські організації, засоби масової інформації тощо.
Нагадаємо, що Національний банк України затвердив План заходів, створений як складова частина Стратегії реформування системи захисту прав споживачів на ринках фінансових послуг на 2012 – 2017 роки.

Планом заходів передбачається реалізація низки масштабних просвітницьких проектів, орієнтованих на різні верстви населення. Реалізація цих проектів відбуватиметься за участю та підтримки партнерів Національного банку України – галузевих асоціацій, громадських об’єднань, органів державної влади, міжнародних організацій. Зокрема з цією метою Національний банк України співпрацює з Незалежною асоціацією банків України, представниками Програми розвитку фінансового сектору USAID/FINREP II та учасниками Громадської ініціативи "Національна мережа фінансової просвіти".

План заходів є логічним продовженням відповідної діяльності, яку Національний банк України розпочав ще в минулі роки. "Вже зараз Національним банком України розробляється довгострокова Стратегія підвищення рівня фінансової грамотності населення України, яка визначатиме пріоритети та напрями діяльності державних та недержавних організацій у цій сфері. Фінансова грамотність допоможе кожному орієнтуватися в сьогоднішньому досить складному фінансовому світі з безліччю пропозицій та приймати грамотні рішення щодо витрат та заощаджень, планування бюджету родини та бізнесу тощо. Держава зацікавлена в реалізації програм з підвищення рівня фінансової грамотності населення, тому що освічена людина, у тому числі у світі фінансів, – запорука сильної країни", – зазначив заступник Голови Національного банку України Валерій Прохоренко.

admin


За матеріалами прес-служби Управління НБУ у Закарпатській області

ТЕГИ : НБУГрошідітиУкраїна

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат