За останні 8 років жертвами води   на Закарпатті стали   812 чоловік

admin 26.07.2013 12:13 СОЦІО

Упродовж останніх років у Закарпатській області кількість загиблих через випадкові утоплення була різною. Найбільшу кількість утоплень зафіксовано у 2000 році – 11,3%, найменшу у 2006 та 2010 роках – 7,5% від загальної кількості загиблих внаслідок зовнішніх причин смерті.

Загалом за останні 8 років через утоплення загинуло 812 осіб або кожний десятий із загальної кількості загиблих внаслідок зовнішніх причин смерті. Торік в області внаслідок випадкових утоплень загинула 71 особа, що на 12,1 %   більше, ніж у 2011 році.

Оскільки утоплення, на відміну від інших причин смерті, носять сезонний характер, найбільша їх кількість   припадає на літні місяці. Із загальної кількості утоплених у 2012 році більше двох третин зафіксовано у травні-липні. Разом з тим, внаслідок різних обставин, мали місце утоплення в інші пори року.

За січень–травень смертельні випадки внаслідок випадкових утоплень зафіксовано у Берегівському, Виноградівському, Воловецькому, Іршавському, Мукачівському, Свалявському та Тячівському районах. Кількість загиблих у сільській місцевості на 4,5% більша, ніж у міських поселеннях. Аналіз кількості загиблих за місцем їх смерті засвідчує, що переважна більшість утопилося в річках Латориця   та Уж.

Серед загиблих – 1 дитина у віці до 14 років.

Кількість чоловіків, які загинули від утоплень   майже у 5 разів більше, ніж жінок.

Аналіз даних засвідчує, що у зв’ язку із зростанням   рівня смертності від утоплень, в області вкрай недостатнім є кількість плавальних басейнів, в яких діти змогли б навчатись плавати, а відтак і кількість загиблих з цієї причини могла б зменшитись до мінімуму.

джерело: Закарпаття онлайн

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат